PENTRU O INVESTIŢIE PE SEGMENTUL DE RECICLARE Vrancart va primi un ajutor de stat de 8,3 milioane de euro

S.B.
Piaţa de Capital / 11 ianuarie 2021

Ionel Marian Ciucioi, Director general şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Vrancart S.A.

Ionel Marian Ciucioi, Director general şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Vrancart S.A.

Producătorul de hârtie, carton şi ambalaje Vrancart Adjud (VNC) va primi un ajutor de stat 8,3 milioane de euro pentru o investiţie de tip "green field" în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor în valoare totală de 17 milioane de euro, derulată prin noua societate Vrancart Recycling, reiese dintr-un comunicat al companiei remis Redacţiei.

Noua societate va îngloba linii de business ce vor aborda reciclarea unor tipuri de deşeuri complementare celor reciclate în momentul de faţă, precum reciclarea deşeurilor de plastic şi lemn, obţinerea de produse modelate din deşeuri de hârtie şi carton, reciclarea cenuşii industriale şi valorificarea energetică a reziduurilor industriale.

Ionel Marian Ciucioi, Director general şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Vrancart a declarat: "Vrancart este asimilat, în mod tradiţional, unui producător de hârtie şi carton, însă compania activează pe mai multe direcţii conexe, fiind chiar lider de piaţă în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor. Noua facilitate completează şi extinde activitatea grupului în acest domeniu în care Vrancart are deja o expertiză incontestabilă. Apreciem colaborarea autorităţilor guvernamentale care, în urma analizei cererii de finanţare, au decis susţinerea acestui proiect 100% românesc. Investiţia Vrancart va avea un impact major în comunitatea locală, prin crearea de locuri de muncă (atât în cadrul facilităţii de producţie, cât şi în zona colaboratorilor şi societăţilor furnizoare), dar mai ales prin creşterea capacităţii de colectare şi prelucrare a deşeurilor în cadrul strategiei naţionale de reciclare, în acord cu cerinţele şi normele europene".

Investiţia va fi amplasată în Adjud, pe platforma industrială a Vrancart şi va presupune o perioadă de implementare de doi ani, angajarea unui număr suplimentar de 164 de persoane şi o cifră de afaceri anuală estimată la 8,5 milioane de euro.

Vrancart Recycling va beneficia de sinergiile din interiorul grupului care deţine, pe lângă capacităţile de reciclare hârtie şi carton, şi o reţea extinsă de centre de colectare deşeuri (20 centre de colectare în 17 oraşe) prin care a colectat, în 2020, peste 140.000 tone de deşeuri reciclabile. De asemenea, în urma unui demers menit a coagula cât mai multe activităţi ce ţin de economia circulară, Vrancart Recycling va fi susţinută şi de societatea de implementare a răspunderii extinse a producătorilor pentru ambalajele puse pe piaţă, Ecorep Group.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "va primi un ajutor de stat 8,3 milioane de euro pentru o investiţie de tip "green field"..inca un asistat "da dreapta" cu mana intinsa la stat...pai parca aveati banci de investitii pentru asa ceva, sau IPO be bursa...dar nu, pentru pensii si alocatii nu sunt bani insa pentru prietenii de partid, fara numar

    1. Hoo Vasilica mai potoliți va cu pensiile voastre ca noi le plătim nu voi. Ati îndatorat în ultimul hal statul asta ca să va dea vouă pensi mari. De unde sa ți dea statul pensie mare când tu ai lucrat toată viata la vagoane ca nu ți a plăcut cartea. Acum primești ce meriti. Lasă bautură și tine banii de mâncare.

      Deci nu mai vreti sa va finantati din piata si de pe bursa...peste nivelul vostru de competenta, acolo trebuie plan de afaceri, garantii, raspundere fata de actionatri, raportari financiare, naaa, mai usor cu parandarat 15% la ciuma PNL-ista si pierderea pasata la stat...astia sunt "antreprenorii romani da dreapta"

    Ahahahahah....mamama ce de bani se fura pe fatza. Dupa episodul cu avioanele "ajutate" tot de stat, adica mr. El dragoix lakix a dat o lovitura zdravana de milioane de euro, acum urmeaza vrancartu o lovitura tot marca el dragoix lakix iara milioane de euro de la stat sustrasi pe sustache. Ma gandesc oare la noul ministru al economiei, ce face? Trimite garzi de control la niste fleacuri ca sa mascheze adevaratele inginerii financiare.....yeeeah baby!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb