PENTRU PRIMELE ŞASE LUNI ALE ACESTUI AN Safetech Innovations raportează o creştere de 76% a cifrei de afaceri

G.B
Piaţa de Capital / 6 septembrie 2021

 Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations

Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations

Safetech Innovations, o companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează o cifră de afaceri de 9,3 milioane de lei în primele şase luni din 2021, în creştere cu 76% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 1,3 milioane de lei, cu 202% mai mult faţă de primul semestru din 2020, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Prima jumătate a anului a fost una excelentă pentru sectorul securităţii cibernetice din România şi pentru Safetech Innvoations. Am câştigat noi contracte, contractele recurente pentru serviciile CERT au adus lichidităţi semnificative, precum şi stabilitate şi predictibilitate pentru afacerea noastră. Ne-am extins baza de clienţi şi am semnat în acelaşi timp contracte noi cu clienţii existenţi. Suntem optimişti în ceea ce priveşte viitorul, deoarece poziţia noastră pe piaţa românească este puternică, iar Safetech Innovations este un furnizor cu reputaţie de servicii de securitate cibernetică atât pentru companiile multinaţionale mari, cât şi pentru cele antreprenoriale de dimensiuni medii. Având în vedere că rezultatele din primele şase luni ale anului depăşesc aşteptările iniţiale, am decis să le comunicăm acţionarilor noştri estimări revizuite ale cifrei de afaceri şi a profitului pentru întreg anul 2021," a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Potrivit sursei citate, motivul principal din spatele majorării semnificative a cifrei de afaceri este legat de creşterea cererii pentru soluţii de securitate cibernetică şi contractele recurente pe care compania le-a semnat cu clienţii, pentru monitorizarea securităţii cibernetice, începând cu sfârşitul anului 2020. Acestea sunt contracte cu clienţi care sunt facturaţi lunar şi care au o durată medie de trei ani. Din cifra de afaceri totală, aproximativ 55% au fost venituri provenite din servicii de securitate, în timp ce restul de 45% au inclus soluţii de securitate cibernetică, precum mentenanţă, suport şi implementare de soluţii de securitate.

Datorită performanţei din primele şase luni ale anului precum şi a perspectivelor promiţătoare pentru restul anului, Safetech Innovations şi-a revizuit bugetul pentru 2021. Compania estimează o cifră de afaceri de 23,5 milioane de lei, o majorare cu 60% faţă de rezultatele din 2020 şi un profit net de 5,7 milioane de lei, cu 84% mai mult comparativ cu întregul an 2020.

În data de 26 august 2021, Safetech Innovations a primit acreditarea de Auditor de Securitate Cibernetică pentru operatori de servicii esenţiale, în baza Legii 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice de la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). CERT-RO este autoritatea competentă la nivel naţional pentru securitatea reţelei şi a sistemelor de informaţii.

În urma primirii acestui atestat, Safetech este una dintre puţinele companii din România eligibile să efectueze toate tipurile de audit de securitate cibernetică - special, comun şi general pentru operatorii de servicii esenţiale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de a efectua o autoevaluare a securităţii reţelelor şi sistemelor informatice şi de a notifica CERT-RO. În funcţie de dimensiunea companiei, realizarea unui astfel de audit durează minim 30 de zile, timp în care sunt verificate aspecte, precum guvernanţa de securitate, protecţia reţelelor şi sistemelor informatice, apărarea cibernetică şi rezilienţa serviciilor. Conducerea Safetech estimează că această nouă linie de business, audit şi evaluări de risc securitatea informaţiei, va creşte semnificativ veniturile companiei în viitor, o parte dintre acestea fiind deja reflectate în bugetul revizuit pentru 2021.

Cifrele din primele şase luni din 2021, nu includ rezultatele generate de filialele din Marea Britanie sau SUA, pe care compania intenţionează să le înfiinţeze ca urmare a aprobării primite din partea acţionarilor în cadrul AGA din iulie 2021 şi care vor fi efectiv operaţionale începând cu anul 2022. Pentru a începe procesul de expansiune internaţională prin stabilirea de filiale în străinătate, Safetech va efectua operaţiunea de majorare a capitalului social în toamna acestui an. La 1 septembrie 2021, în conturile investitorilor erau deja încărcate drepturile SAFER01, iar în perioada următoare, compania va depune prospectul de majorare a capitalului social către instituţiile relevante. Suma atrasă va fi utilizată pentru finanţarea operaţiunilor de înfiinţare a filialelor Safetech în Marea Britanie şi SUA. Cele două entităţi vor fi responsabile cu promovarea şi vânzarea soluţiilor şi serviciilor Safetech Innovations pe pieţele externe.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 230 de milioane de lei. Înainte de publicarea rezultatelor financiare din primul semestru al anului 2021, acţiunile SAFE erau tranzacţionate la 14,84 lei/acţiune, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Este clar...actiunea va creste exponential ..

    1. Până unde? Că tot a crescut !!!!

      Pana ajunge jos, spre zero.

      Daca e dulce, de ce nu e acra, daca e acra, de ce nu e dulce. Nimic nu e bun, stati si comentati degeaba...

      nu-i rau, doar ca valoarea de piata e prea mare fata de cat produce ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb