Percheziţii DIICOT la clubul de fotbal CFR Cluj

Laura Boico
Anticorupţie / 19 mai 2016

Percheziţii DIICOT la clubul de fotbal CFR Cluj

Procurorii DIICOT Cluj, efectuează, în această dimineaţă, 20 de percheziţii la mai multe adrese din Bucureşti şi Cluj, inclusiv la sediul CFR Cluj.

Percheziţiile DIICOT sunt derulate într-un dosar în care se fac cercetări ce vizează fapte de constituire a unui grup organizat, delapidare şi spălare de bani, potrivit unor surse din presă.

Anchetatorii au suspiciuni de delapidare a patrimoniului clubului sportiv, legat de sumele câştigate de CFR Cluj ca urmare a calificării directe în grupele Champions League, transmite Digi24.ro.

Se vor face percheziţii şi la oamenii de afaceri Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan, susţin surse judiciare.

Perioada infracţională este 2008 - 2011, iar percheziţiile au loc la membrii din acea perioadă ai Consiliului de Administraţie, contabili şi cenzori.

Infracţiunea de delapidare se referă la posibila însuşire de bani, respectiv aproape 8,5 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, de către persoane din cadrul societăţii care deţine clubul de fotbal, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de funcţionari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane.

Sursele au precizat că faptele ar fi fost comise prin intermediul mai multor entităţi rezidente şi nerezidente (firme off-shore din Cipru şi din Seychelles) care au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au executat debite faţă de club provenind din cesiuni de creanţă suspecte.

Faptele ar fi fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA.

Cercetările privind infracţiunea de evaziune fiscală se referă la evidenţierea în actele contabile ale Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală, menţionează surse din presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb