PERCHEZIŢII LA ADR VEST Procurorii DNA au ridicat acte depuse de beneficiari pentru patru proiecte europene

I.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 10 februarie 2015

Procurorii DNA au ridicat acte depuse de beneficiari pentru patru proiecte europene

Teodorovici: "Echipe DNA sunt la Ministerul Fondurilor Europene, aştept să aflu despre ce e vorba"

Mai multe persoane, audiate în urma percheziţiilor la Ministerul Fondurilor Europene - niciuna acuzată

Mai multe persoane au fost audiate, ieri, în calitate de martori, în urma percheziţiilor la Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU, AM-POSCCE şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest din Timişoara, niciuna nefiind pusă sub acuzare, au declarat surse din cadrul DNA, citate de Mediafax.

Conform surselor, cele mai multe persoane audiate au fost de la ADR Vest. În plus, anchetatorii au ridicat mai multe documente.

În urma analizării materialului probator, procurorii anticorupţie urmează să stabilească dacă vor începe urmărirea penală pe numele vreunei persoane.

Procurorii DNA au făcut, ieri, percheziţii la Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (AM-POSCCE) şi la ADR Vest, fiind vizate posibile fraude cu fonduri UE şi fals, fapte care ar fi fost comise în perioada 2007-2013.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a confirmat ieri că echipe ale DNA au mers la sediul instituţiei, spunând că aşteaptă să afle ce proiecte sunt vizate şi că la ultima verificare a procurorilor a fost vorba despre documente false depuse la dosar de cei care au solicitat finanţare europeană.

Eugen Teodorovici a spus: "La ultima verificare a DNA pe astfel de proiecte a fost vorba de documente aduse în fals de către cei care încercau să primească fonduri europene, în special legate de partea de calitate, documente false cu care ei se prezentau la structurile care gestionau fondurile europene, pentru a obţine proiecte cu finanţare europeană. Într-un final s-a dovedit că ei nu puteau să obţină, s-au respins acele solicitări, dar au folosit documentele false atunci când au dorit să obţină fonduri europene. Atunci a fost acea speţă. În legătură cu ce se întâmplă astăzi, nu pot să vă spun, pentru că încă nu ştiu exact proiectele verificate şi speţele respective. Vin cu documente false, ştiind că nu poţi să ai datorii la stat atunci când aplici pentru fonduri europene şi probabil că asta este o încercare de a înşela structurile europene şi a obţine fonduri europene".

Ministrul a precizat că deocamdată nu are informaţii că ar fi vizaţi angajaţi din minister, dar în cazul în care va exista această situaţie, de a fi puşi sub acuzare angajaţi, aceştia vor fi suspendaţi din funcţii, conform procedurilor.

Procurorii DNA au ridicat, în urma percheziţiilor de ieri dimineaţă de la sediul ADR Vest, documente depuse de beneficiari pentru obţinerea de fonduri europene prin patru proiecte ale Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013, potrivit conducerii instituţiei.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest din Timişoara a susţinut, într-un comunicat de presă, că a pus la dispoziţia procurorilor DNA mai multe documente: "Scopul acestei vizite (a reprezentanţilor DNA la sediul ADR Vest - n.r.) a fost acela de a verifica documentele din dosarele depuse de beneficiari în vederea obţinerii finanţării europene prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013. Acest program a fost preluat de către ADR Vest de la Autoritatea de Management pentru Programul Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013 în luna martie a anului 2013".

Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a spus că este vorba despre patru proiecte, dintre care unul a fost propus pentru reziliere, iar altul nu a fost avizat pentru plată: "Procurorii DNA au cercetat documentele pentru patru proiecte pe Creşterea Competitivităţii Economice preluate de la fostul minister al Economiei şi care acum sunt la Ministerul Fondurilor Europene. Este vorba despre trei contracte şi unul aflat în rezervă. Din cele trei proiecte, unul a fost propus spre reziliere şi unul nu a fost avizat pentru plată. Percheziţiile nu au vizat instituţia noastră, ci aceste proiecte. Procurorii au ridicat acte".

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anuţat ieri, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene şi a unor infracţiuni de fals, comise în perioada 2007-2013.

În acest dosar, procurorii au făcut 23 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov,Timiş, Caraş-Severin şi Teleorman, din care patru la sediile unor instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, citate de Mediafax, că cele patru instituţii unde au loc avut percheziţii sunt Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (AM-POSCCE) şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest din Timişoara.

La Timişoara, în acest dosar au avut loc percheziţii şi la una dintre cele mai importante case de schimb valutar, din centrul oraşului, precum şi la un hotel, ambele unităţi fiind deţinute de acelaşi om de afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb