Percheziţii la "Daewoo Shipbuilding"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 iunie 2016

Percheziţii la "Daewoo Shipbuilding"

Suspiciuni de fraudă contabilă

Procurorii sud-coreeni au efectuat, ieri, o percheziţie la birourile constructorului de nave "Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering" Co., al doilea la nivel mondial, pe fondul suspiciunilor de fraudă contabilă, informează Bloomberg News. Compania este acţionarul majoritar al şantierului naval Daewoo Mangalia.

Raidurile au avut loc după ce o comisie de audit de la "Daewoo Shipbuilding" a solicitat o investigaţie asupra fostului director general al companiei, Nam Sang-tae, care a fost în fruntea acesteia între 2006 şi 2012, precum şi a lui Ko Jae-Ho, care i-a succedat în funcţie până anul trecut. Cei doi au fost interogaţi cu privire la pierderile companiei.

Procurorii au efectuat percheziţii la sediul central din Seul al companiei şi la şantierul său naval din insula Geojae, de unde au fost ridicate hard-uri de computere, registre contabile şi alte documente, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.

Procurorii vor să afle dacă grupul sud-coreean a manipulat declaraţiile financiare pentru 2013 şi 2014. Aceştia au impus deja interdicţii de călătorie lui Nam Sang-tae, şi lui Ko Jae-Ho.

"Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering" a înregistrat pierderi record de 5.100 miliarde woni (4,24 miliarde de dolari) în 2015, din cauza comenzilor anulate în condiţiile prăbuşirii preţului petrolului. În acelaşi an, vânzările companiei s-au redus cu 23%, la 12.970 miliarde woni.

Creditorii companiei, în frunte cu banca de stat "Korea Development Bank", fac presiuni asupra acesteia să ia noi măsuri pentru reducerea datoriei. Asta după ce, în octombrie anul trecut, creditorii companiei au decis să injecteze 4.200 de miliarde de woni în "Daewoo Shipbuilding", care a promis în schimb că va concedia 2.300 de angajaţi şi va vinde o parte din activele care nu sunt de bază, pentru a strânge alte 1.850 de miliarde de woni. Printre aceste active se numără şi o serie de subsidiare de peste hotare, precum şantierul din România, Daewoo Mangalia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb