PERFORMANŢĂ PESTE AŞTEPTĂRILE ANALIŞTILOR BRD şi-a conservat profitul în trimestrul întâi

I.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 mai 2010

Cu un profit net de aproape 200 de milioane de lei în primele trei luni din 2010, în scădere cu 5% faţă de perioada similară din 2009, BRD - Groupe Societe Generale (simbol BRD), a doua bancă de pe piaţa locală după active, a depăşit aşteptările analiştilor, care estimau un profit de circa de 180 milioane de lei.

"Economia a rămas în primul trimestru al anului 2010 la o turaţie destul de scăzută, astfel încât performanţa noastră a fost afectată, în special din cauza cererii reduse. Cu toate acestea, am reuşit să ţinem sub control cheltuielile, iar costul net al riscului s-a stabilizat, având un avans nesemnificativ faţă de sfârşitul anului 2009", a declarat Guy Poupet, preşedintele - director general al BRD - Groupe Société Générale.

Ultimul trimestru din 2009 a fost de departe cel mai prost pentru bancă, în condiţiile în care profitul net s-a situat la numai 132 de milioane de lei, după ce în trimestrul al treilea banca a avut un câştig net de aproape 235 milioane de lei. Analiştii contactaţi de ziarul Bursa se aşteptau la un profit net în T1 2010 cuprins între 160 milioane lei şi 210 milioane de lei.

Venitul net bancar a ajuns la 915 milioane lei, respectiv 224 milioane euro, cu 12% mai mare decât la 31 martie 2009, iar profitul brut din exploatare a înregistrat o creştere de 24% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 570 milioane de lei.

Volumul total al creditelor acordate clientelei în primele trei luni ale anului a fost de 32,8 miliarde lei, valoare comparabilă cu cea înregistrată la finele lui martie 2009, semn că nivelul creditării se menţine la acelaşi nivel ca şi în 2009. Creditele pentru persoane fizice au ajuns la 15,7 miliarde lei, în scădere cu 2%, în timp ce valoarea creditelor acordate clientelei de persoane juridice a rămas relativ constantă, de circa 17,1 miliarde de lei. (I.S.)

În acelaşi timp, depozitele clientelei au înregistrat, la sfârşitul primului trimestru al anului, o creştere cu 4%, ajungând la 30,7 miliarde de lei.

De asemenea, rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost, la sfârşitul primului trimestru, de 17,2%.

Totalul activelor băncii se ridica, la sfârşitul lunii martie, la 45,7 miliarde lei. BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor, după BCR, şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB, de circa 10,1 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb