Persoanele care intră sau ies din UE, obligate să declare sumele de peste 10 mii euro

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 15 iunie 2007

Persoanele care intră sau ies din statele UE, începând de vineri, trebuie să declare sumele mai mari de 10 mii euro în monetar, echivalentul acestora în alte valute sau în bunuri convertibile precum cecurile, informează Autoritatea Vamală, precizând că România aplică această regulă de mai mulţi ani.

Reglementarea referitoare la obligativitatea declarării sumelor în valută de peste 10.000 euro sau echivalentul în altă valută se aplică, în România, de mai mulţi ani şi se regăseşte în normele BNR.

Pe 15 iunie, prevederea intră în vigoare pe tot teritoriul UE şi vine, astfel, în completarea directivei UE referitoare la spălarea banilor. "Noile reguli vor face mai dificile pentru terorişti intrarea sau părăsirea teritoriului Comunităţii având asupra lor sume de bani necesare să finanţeze acţiuni ilegale, în acelaţi timp nu va presupune formalităţi administrative excesive pentru majoritatea călătorilor şi comercianţilor", a declarat comisarul pentru taxe şi uniune vamale, Laszlo Kovacs, potrivit comunicatului Autorităţii Naţionale a Vămilor remis joi.

Pe baza noii reglementări, autorităţile vamale pot reţine sumele nedeclarate şi descoperite în timpul controalelor. Amenzile pentru aceste cazuri vor fi stabilite de fiecare stat membru. În cazul în care autorităţile constată că monetarul depus este pentru spălare de bani şi finanţare teroristă trebuie sătransmită informaţiile şi celorlalte state membre.

În perioada septembrie 1999 - februarie 2000, autorităţile vamale din statele UE au constat că în frontiere se mişcă o cantitate mare de cash şi alte bunuri precum cecuri, garanţii, bijuterii şi metale preţioase, valorând 1,6 miliarde dolari. Din această sumă, 1,35 miliarde dolari au fost cash.

14 iunie 2007 15:17:18

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb