Peste 60% dintre copiii din România merg vara în tabere

R.S.
Miscellanea / 5 aprilie

Peste 60% dintre copiii din România merg vara în tabere

Dintr-un studiu efectuat recent de către un grup de cercetare în domeniul educaţional şi social, rezultă că peste 60% dintre copiii şi tinerii din România aleg să-şi petreacă vara în tabere, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Aceste date reprezintă o ilustrare semnificativă a preferinţelor estivale ale segmentului juvenil la nivel naţional şi a importanţei care se acordă experienţelor educaţionale şi recreative în această perioadă a anului.

Potrivit datelor obţinute în cadrul studiului, care a implicat un eşantion reprezentativ de peste 1.000 de familii din diverse regiuni ale României, 63,2% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani din mediul urban sunt înscrişi în tabere sau programe de vară organizate de către diferite instituţii şi organizaţii. Aceste date relevează popularitatea şi accesibilitatea taberelor în rândul populaţiei tinere.

Analizând mai detaliat datele, s-a observat că motivul principal pentru care părinţii aleg să-şi înscrie copiii în tabere este dorinţa de a le oferi oportunităţi de învăţare şi dezvoltare într-un mediu sigur şi stimulativ. În plus, aproximativ 60% dintre respondenţi au indicat că îşi doresc ca cei mici să-şi îmbogăţească cunoştinţele şi să-şi dezvolte abilităţile sociale şi emoţionale în timpul vacanţei de vară, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte tipurile de tabere preferate, studiul a relevat o diversitate considerabilă. De la tabere cu tematici sportive şi artistice până la tabere axate pe explorarea naturii sau pe activităţi educaţionale, există o varietate de opţiuni disponibile pentru familiile din România. Totuşi, taberele cu activităţi în aer liber şi cele care promovează interacţiunea socială şi colaborarea în echipă au fost printre cele mai populare opţiuni, conform datelor colectate, se precizează în comunicat.

"Avem din ce în ce mai mulţi copii care vin vara în tabere, majoritatea fiind însoţiţi de cadrele didactice de la clasă. Spre exemplu, în primele ore de funcţionare a sistemului de rezervări, s-au ocupat peste 10.000 de locuri, iar acum mai avem doar câteva disponibile pentru anumite locaţii. Se înregistrează o creştere de la an la an, iar pentru 2025 preconizăm o creştere de cel puţin 25%", a declarat Răzvan Bineaţă, preşedintele Asociaţiei Turistice Ghizii României, un ONG care se ocupă şi cu organizarea de tabere de vară pentru copii şi tineret, potrivit sursei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb