Peste jumătate dintre miniştri au lipsit de la şedinţa extraordinară a Guvernului convocată de Ponta

Alexandru Costea
Politică / 31 octombrie 2015

Peste jumătate dintre miniştrii Guvernului Ponta, respectiv 11 din 21, au lipsit, astăzi, de la şedinţa extraordinară a Guvernului convocată în urma tragediei din Clubul Colectiv, membrii Cabinetului fiind înlocuiţi de secretari de stat, potrivit Mediafax.

La şedinţa extraordinară a Guvernului, condusă de premierul Victor Ponta, au participat doar nouă membri ai Cabinetului, respectiv vicepremierul Gabriel Oprea (Interne), Mircea Duşa (Apărare), Nicolae Bănicioiu (Sănătate), Bogdan Aurescu (Externe), Andrei Gerea (Energie), Eugen Teodorovici (Finanţe), Daniel Constantin (Agricultură), Graţiela Gavrilescu (Mediu), Eugen Nicolicea (relaţia cu Parlamentul), precum şi secretarul general al Guvernului, Ioan Moraru.

Au lipsit miniştrii Mihai Tudose (Economie), Robert Cazanciuc (Justiţie), Sevil Shhaideh (Dezvoltare Regională), Iulian Matache (Transporturi), Rovana Plumb (Muncă), Sorin Cîmpeanu (Educaţie), Sorin Grindeanu (Societatea Informaţională), Marius Nica (Fonduri Europene), Gabriela Szabo (Tineret şi Sport), Ioan Vulpescu (Cultură), Angel Tâlvăr(românii de pretutindeni) şi Liviu Pop (Dialog Social).

La şedinţa extraordinară, Guvernul a adoptat hotărârea care prevede că zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie sunt zile de doliu naţional în România, în urma incendiului din Clubul Colectiv din Capitală, soldat cu 27 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi.

La începutul şedinţei de Guern, Ponta le-a spus miniştrilor că regretă că se întâlnesc în şedinţă din cauza unei tragedii în care şi-au pierdut viaţa mulţi tineri.

"Regret profund faptul că trebuie să ne întâlnim într-o şedinţă extraordinară de Guvern din cauza acestei tragedii, care a luat viaţa atâtor tineri. Vreau să transmit toată solidaritatea, tot sprijinul moral pe care putem să îl acordăm cu toţii familiilor şi victimelor celor care au avut de suferit şi vreau să vă rog, câteva secunde, să ţinem o reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa", a arătat premierul.

El a mai spus că, din păcate, în mandatul acestui Guvern este pentru a doua oară când se întâmplă o tragedie de o asemenea amploare, după accidentul din Muntenegru, din 2013, soldat cu 19 români morţi şi 29 de răniţi. Ponta a adăugat că este convins că astfel de accidente pot fi evitate.

În urma incendiului produs ieri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei şi-au pierdut viaţa 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi. La acest moment, 146 de persoane sunt internate în 12 spitale din Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb