Peste un milion de minute de educaţie financiară au fost vizionate de cei interesaţi de piaţa de capital şi peste jumătate de milion de vizualizări au fost înregistrate în ultimii doi ani pe canalul de YouTube al Bursei de Valori Bucureşti (BVB, anunţă astăzi instituţia într-un comunicat.
Potrivit documentului, lansarea platformelor InvestingRomania si Fluent în Finanţe şi o serie de episoade 7/24 Capital se află în topul videoclipurilor cu cele mai multe vizualizări
Reprezentanţii BVB afirmă că pe canalul de YouTube au fost urmărite in ultimii doi ani 1,13 milioane de minute de educaţie financiară. În total, peste 670.000 de vizualizari au fost înregistrate în toata aceasta perioadă. În acest moment, aproape 340 de videoclipuri cu teme de interes pentru potenţialii investitori sunt disponibile spre vizualizare.
Videoclipurile de pe canalul de YouTube al BVB care au adunat cele mai multe vizualizari au fost cele privind: prezentarea portalului InvestingRomania.com, prezentarea platformei educaţionale Fluent în Finanţe si o serie de episoade 7/24 Capital, proiect online lansat de BVB anul trecut cu ocazia Zilei Naţionale a Investiţiilor.
Adrian Tănase, CEO al BVB, a declarat: "Nu putem avea mai multi investitori dacă nu avem educaţie financiară. Vrem ca piaţa de capital să devină accesibilă cât mai multor persoane, indiferent de specializarea lor în domeniul financiar. Vom continua programele de educaţie financiară pentru ca piaţa de capital să nu fie un loc exotic pentru investitorii de retail, ci un loc obişnuit pentru economiile lor".
La rândul său, Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB,, a precizat: "Creşterea gradului de educaţie financiară nu se poate face peste noapte. Este un proces continuu pe care îl susţinem constant prin multiple iniţiative educaţionale: Forumul Investitorilor Individuali, Ziua Naţională a Investiţiilor, seminariile Fluent în Finanţe, cartea Prima mea Investiţie şi emisiunea online 7/24 Capital".
Ţara noastră se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeană din punct de vedere al ratei de alfabetizare financiară a populaţiei, reiese dintr-un studiu realizat la nivel internaţional de S&P şi Banca Mondială. În medie, circa 52% dintre adulţii europeni au cunostinţe financiare de bază, faţă de doar 22% in ţara noastră.