Petre Roman dă semnalul relansării stîngii româneşti

Ziarul BURSA #Politică / 8 martie 2006

Liderul partidului Forţa Democrată din România (FDR), Petre Roman, a lansat ieri seria dezbaterilor consacrate relansării stîngii democratice pe scena politică românească. El s-a aflat cu acest prilej alături de fondatorul Partidului Social Democrat, Ion Iliescu.

Petre Roman a pledat pentru crearea unei stîngi puternice şi credibile în societatea româneas-că care să se adreseze categoriilor largi de cetăţeni marcaţi în prezent de problemele sociale. El consideră totodată ca fiind necesară relansarea stîngii în contextul politic actual, ca alternativă la actuala putere de dreapta şi ca o barieră în calea pericolului demagogiei, populis-mului şi extremismului.

Nu în ultimul rînd, liderul FDR doreşte o stîngă puternică care să stea în calea încălcării drepturilor cetăţenilor, drepturi nerespectate acum de actuala putere între care dreptul la educaţie, sănătate, dreptul la o viaţă mai bună.

"Dacă în 1990 vorbeam de toleranţă zero faţă de corupţie, astăzi trebuie să ne punem problema toleranţei zero faţă de foame. Sunt prea mulţi compatrioţi pentru care foamea este o realitate cotidiană", a afirmat Roman. Petre Roman a precizat că doreşte să-l aibă alături pe Ion Iliescu care este, în opinia sa, cel mai experimentat politician post-decembrist şi fondatorul stîngii post-comuniste. Prima rundă a dezbaterilor lansate de FDR a reunit o serie de reprezentanţi ai mediului politic, analişti, profesori universitari, primari, foşti primari de sector, reprezentanţi ai societăţii civile. Între participanţi s-au aflat senatorul Răzvan Theodorescu, deputaţii Ecaterina Andronescu şi Octavian Ştireanu, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, Alexandru Mironov, demisionar din PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb