PHILIP HAMMOND, FAVORITUL PENTRU POSTUL DE MINISTRU BRITANIC DE FINANŢE "Accesul la piaţa unică este de o importanţă crucială"

Ziarul BURSA #Internaţional / 14 iulie 2016

"Accesul la piaţa unică este de o importanţă crucială"

Actualul şef al diplomaţiei britanice, Philip Hammond, care are cele mai mari şanse să îl înlocuiască pe ministrul de Finanţe, George Osborne, declară că va lupta ca firmele de servicii financiare din Marea Britanie să îşi păstreze accesul la piaţa unică din Uniunea Europeană, după ce, luna trecută, britanicii au votat pentru ieşirea din UE, transmite Reuters.

La un eveniment organizat marţi seara de Asociaţia Bancherilor Britanici, Philip Hammond a apreciat că serviciile financiare au fost cea mai afectată industrie de turbulenţele politice provocate de Brexit, conform Agerpres.

"Accesul la piaţa unică este de o importanţă crucială pentru această industrie", a declarat Philip Hammond, potrivit unor surse care au participat la evenimentul organizat la Londra.

Sursele au adăugat că Hammond ar fi declarat că există riscul ca industria bancară să se mute în alt oraş din Europa, dar a apreciat că acest lucru ar fi dificil.

Premierul britanic David Cameron a condus marţi ultima sa şedinţă de cabinet, cu o zi înainte de a-i ceda locul în fruntea Guvernului actualului ministru de Interne, Theresa May, în a cărei responsabilitate va intra transpunerea în practică a votului pro-Brexit de la referendumul din 23 iunie.

Potrivit casei de pariuri Ladbrokes, Philip Hammond este persoana cu cele mai mari şanse de a-i succeda în funcţie actualului ministru de Finanţe, George Osborne, cu o cotă de 2/7, urmat de Chris Grayling, cu 4/1, şi Sajid Javid, cu 6/1.

Săptămâna aceasta, BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, estima că Marea Britanie va intra în recesiune, în anul care vine, iar în fiecare din cei cinci ani viitori, creşterea va fi cu cel puţin 0,5 puncte procentuale mai redusă decât estimările precedente, din cauza Brexitului.

BlackRock mai estimează că lira sterlină va continua să scadă, în condiţiile în care Banca Angliei va reduce dobânzile la zero şi va extinde programul de achiziţii de obligaţiuni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb