Piaţa asigurărilor va scădea cu cel puţin 5% în acest an

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 februarie 2011

Piaţa asigurărilor va scădea cu cel puţin 5% în acest an

Piaţa asigurărilor va scădea, într-un scenariu optimist, cu cel puţin 5% în acest an, pe fondul reducerii numărului de poliţe RCA şi tarifelor cu 20%, a declarat, ieri, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), Cristian Constantinescu.

"La finele anului 2010, mă aşteptam pentru acest an la o stagnare a primelor subscrise, dar ultimele evoluţii ale pieţei mă determină să fiu mai puţin optimist. Într-o variantă pesimistă, aşteptările mele pentru acest an indică o scădere de 10% a pieţei asigurărilor. Într-o variantă optimistă piaţa va scădea cu doar 5%", a spus Constantinescu, citat de Mediafax.

La rândul său, preşedintele directoratului Astra, Radu Mustăţea, a afirmat că în 2011 se vor vedea "cu adevărat" efectele crizei economice asupra pieţei asigurărilor.

"Va fi o scădere de două cifre în euro a subscrierilor, evoluţie pusă pe seama diminuării veniturilor din asigurările auto RCA şi Casco, unde scăderea va fi şi mai drastică", a spus şeful Astra.

Poliţele auto reprezintă mai mult de jumătate din piaţă.

Şeful Allianz-Ţiriac, Rangam Bir, s-a arătat pesimist în privinţa evoluţiei subscrierilor în 2011, care, în cel mai bun caz, vor stagna sau vor înregistra o uşoară scădere.

"Fără susţinerea vânzărilor prin leasing sau credit, segmentul poliţelor auto va trage piaţa în jos şi în acest an", a spus Bir.

Directorul general al Euroins, Alin Bucşa, a afirmat că piaţa asigurărilor va scădea cu cel puţin 10% în acest an, varianta pesimistă indicând o reducere a veniturilor chiar cu 15%.

"Există un decalaj între creşterea PIB-ului şi evoluţia pieţei asigurărilor. Eventuala creştere a economiei naţionale se va vedea în evoluţia primelor subscrise într-un interval de 6-12 luni", a spus Bucşa.

Şi preşedintele directoratului Uniqa Asigurări, Oliviu Stoica, se aşteaptă la o reducere de 10-15% a primelor subscrise în acest an.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a scăzut cu 5,1% în primele nouă luni ale anului 2010, la 6,32 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurări generale cu 6,8%, la 5,1 miliarde de lei, în timp ce poliţele de viaţă au cres­cut cu 2,9%, la 1,22 miliarde de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb