Piaţa de comunicaţii şi servicii poştale a depăşit 3,95 miliarde de euro, în 2006

A.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 septembrie 2007

Valoarea pieţei de comunicaţii şi servicii poştale în anul 2006 a depăşit 3,95 miliarde de euro, potrivit datelor anunţate luni de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei /ANRCTI/. Această valoare a fost calculată fără aportul furnizorilor de servicii de comunicaţii cu cifra de afaceri sub 100.000 de euro, la un curs mediu al monedei europene de 3,5245 lei. De asemenea, ANRCTI a stabilit tariful de monitorizare datorat pentru anul 2007 de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice şi servicii poştale la un procent de 0,171 %, pe baza documentelor financiare depuse la ANRCTI de 2.436 de furnizori, din totalul celor 2.510 autorizaţi. Anul trecut, tariful de monitorizare datorat de furnizori a fost calculat la un procent de 0,125 la sută din cifra de afaceri sau din veniturile obţinute din activităţi de furnizare de reţele, servicii de comunicaţii electronice şi servicii poştale. Potrivit ANRCTI, dintre furnizorii care au depus la ora actuală documentaţia necesară calculării tarifului de monitorizare, 500 de operatori de comunicaţii electronice şi 65 de operatori de servicii poştale au obligaţia de a achita tariful de monitorizare.

Valoarea totală a tarifului de monitorizare pentru anul 2007, determinat în funcţie de cifra de afaceri sau de veniturile obţinute din activităţi de furnizare de reţele, servicii de comunicaţii electronice şi servicii poştale se ridică la 23,87 milioane lei. ANRCTI precizează că 74 de operatori care nu au transmis la termen documentaţia necesară stabilirii tarifului de monitorizare vor fi sancţionaţi conform prevederilor legale şi li se va impune plata tarifului de monitorizare datorat.

Tariful de monitorizare datorat către ANRCTI va fi comunicat fiecărui furnizor în parte, urmând să fie achitat în termen de 30 de zile de la data comunicării deciziei. În cazul neachitării tarifului de monitorizare, precum şi a majorărilor de întârziere, se va proceda la executare silită în baza deciziei ANRCTI care devine titlu executoriu, la data împlinirii termenului de scadenţă.

În plus, în cazul neachitării tarifului de monitorizare de către operatorii de comunicaţii electronice, precum şi a majorărilor de întârziere aferente, în termen de 90 de zile de la data scadenţei, ANRCTI poate suspenda sau retrage dreptul de a mai furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice pe baza regimului autorizaţiei generale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb