Piaţa programelor software pentru farmacii va ajunge la peste patru milioane de euro în 2008

Corina Fraştelni
Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 iulie 2008

Piaţa programelor software destinate farmaciilor va creşte cu aproximativ 33% în 2008, ajungând la patru milioane euro, a declarat domnul Georgian Roşu, directorul general al PharmEc Software.

Domnia sa consideră că principala tendinţă de pe piaţă o constituie creşterea nevoii de servicii şi de optimizare a activităţii farmaciei, în special a stocurilor, ceea ce va ridica valoarea generală a acestui business la cel puţin patru milioane de euro în 2008.

Potrivit estimărilor PharmEc Software, în anul 2007 valoarea totală a pieţei de software pentru farmacii a fost de circa trei milioane de euro.

"Piaţa va creşte în sensul diversificării cererii de servicii din partea farmaciilor. O componentă majoră va fi creşterea pieţei de analize de business (Business Intelligence - BI). Farmaciştii încep tot mai mult să-şi evalueze rezultatele din perspectivă managerială, având în acest fel nevoie să transforme datele din aplicaţia de calculator în informaţii pe baza cărora să poată lua decizii optime", a adăugat directorul general PharmEc Soft­ware.

PharmEc Farmacie a ajuns la 2.000 de clienţi

PharmEc Software a atins pragul de 2.000 de clienţi pentru produsul PharmEc Farmacie, prin implementarea aplicaţiei la o farmacie din oraşul Piteşti, judeţul Argeş.

Domnul Georgian Roşu a declarat: "Faţă de luna iulie 2007, am crescut numărul de clienţi cu peste 20%. Pentru compania PharmEc Software, acest lucru reprezintă atingerea obiectivului de vânzări din prima jumătate a anului 2008, iar până la sfârşitul anului intenţionăm să ajungem la minim 2.100 clienţi pe zona de farma".

Potrivit estimărilor PharmEc Software, în anul 2007, valoarea totală a pieţei de software pentru farmacii a fost de circa trei milioane de euro. Această sumă cores­punde unui număr total de 5.000 de unităţi farmaceutice active, dintre care 1.500 sunt grupate în lanţuri. "Piaţa s-a stabilizat şi se apropie de maturizare, în condiţiile în care marea majoritate a farmaciilor folosesc deja o soluţie software dedicată", a explicat domnul Roşu.

Pentru a fi utilizate cu succes la gestionarea informatică a activităţilor din farmacie, programele software dedicate trebuie să fie acreditate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Această ins­tituţie solicită periodic fiecărei farmacii din sistem un raport asupra activităţii, realizat după un anumit standard unic.

Printre clienţii PharmEc Farmacie se numără lanţurile Fildas - Catena, DONA, Remedio şi 2NA, alături de farmaciile independente. Cota PharmEc Software pe segmentul aplicaţiilor farmaceutice este de 40%, compania fiind liderul pieţei încă de la înfiinţare, din anul 1998. Împreună cu alţi doi jucători, piaţa este acoperită în proporţie de peste 90%, res­tul reprezentând aplicaţii locale, fiecare cu un număr de până la 70 de clienţi.

PharmEc Software este o companie româ­nească ce are ca principal domeniu de activitate dezvoltarea de soluţii informatice complete pentru întreprinderile mari şi mijlocii din România şi din străinătate.

În anul 2007, cifra de afaceri a companiei a fost de trei milioane de euro, iar pentru 2008 este preconizată o creştere până la valoarea de patru milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb