Pierdere de 1,5 milioane pentru Prefab, în primul trimestru

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 mai 2016

Prefab (PREH) a înregistrat o pierdere de 1,5 milioane de lei, în primul trimestru, după un profit de 5.642 lei, în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport al companiei.

Afacerile companiei s-au cifrat la 10,4 milioane de lei, în primele trei luni, fiind în scădere cu 27% faţă de trimestrul I din 2015.

"Dacă în anul 2015, raportat la 2014, s-a constatat o creştere reală în sectorul construcţiilor şi al materialelor pentru construcţii pe fondul investiţiilor realizate la nivel naţional, anul 2016 a debutat greoi", se arată în raportul "Prefab", unde se mai precizează: "Lipsa proiectelor pentru infrastructură, condiţiile economice actuale, cât şi faptul că 2016 este an electoral şi-au pus amprenta asupra activităţii societăţii Prefab în trimestrul I 2016. După efectuarea reparaţiilor şi a mentenanţei programate, toate sucursalele societăţii şi-au reluat activitatea de producţie începând cu luna februarie 2016".

Sumele datorate pe termen lung au crescut cu 5,6 milioane de lei, la 22,25 milioane de lei, la 31 martie 2016, pe fondul transformării, la începutul anului, a unei linii de credit pe termen scurt în credit pe termen lung.

Potrivit companiei, la 31 martie, s-au realizat venituri totale de 14,11 milioane de lei, reprezentând 78% faţă faţă de veniturile realizate în aceeaşi perioadă a anului 2015.

Dintre factorii care au exercitat o influenţă negativă asupra rezultatelor societăţii, reprezentanţii "Prefab" enumeră: "fiscalitatea excesivă, continuată şi pe parcursul anului 2016; -creşterea preţurilor la unele materii prime şi combustibil; accentuarea dezechilibrelor la nivel macroeconomic, cu implicaţii negative asupra pieţei de desfacere; pătrunderea pe piaţa internă a unor produse similare cu alte societăţi din import (tuburi din fibră - cărămidă); -inconstanţă în domeniul legislativ; -birocraţia excesivă în obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare funcţionării".

Principalii acţionari ai companiei sunt Romerica International, cu o deţinere de 82,92%, şi SIF Muntenia, cu un pachet de 12,97%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb