Pierderile UCM Reşiţa s-au adâncit

Emilia Olescu
Piaţa de Capital / 15 august 2010

Pierderile UCM Reşiţa s-au adâncit

UCM Reşiţa a înregistrat pierderi şi în primul semestru al anului în curs. Faţă de perioada similară a lui 2009, acestea s-au adâncit de la aproximativ 19,5 milioane de lei la circa 43,5 milioane de lei, potrivit raportului financiar UCM transmis Bursei de Valori Bucureşti.

În aceste condiţii, veniturile producătorului de motoare şi turbine au scăzut, în perioada analizată, de la 83,5 milioane de lei la 80,6 milioane de lei, timp în care cheltuielile UCM Reşiţa au crescut, în primele şase luni ale lui 2010 faţă de ianuarie-iunie 2009, de la 103 milioane la 124 milioane de lei.

După prima jumătate a anului în curs, compania înregistra datorii în valoare de peste 369 milioane de lei, faţă de circa 286 milioane de lei - nivelul datoriilor de la mijlocul anului trecut. Creanţele UCM Reşiţa se situau, la finalul lunii iunie 2010, la puţin peste 72 milioane de lei, anul trecut firma având creanţe de recuperat de aproximativ 116 milioane de lei. Cifra de afaceri a companiei după primele şase luni ale acestui an se cifrează la 52,6 milioane lei, în scădere faţă de perioada similară din 2009, când cifra de afaceri a societîăţii a fost de 78,3 milioane lei.

Reprezentanţii UCM Reşiţa estimează că, în acest an, societatea va înregistra scăderi ale veniturilor de 6% şi reduceri în ceea ce priveşte cheltuielile, de 8%.

Producând motoare diesel, turbine hidraulice, motoare şi piese de schimb, cu excepţia celor pentru avioane, autovehicule şi motociclete, compania şi-a început activitatea în luna iulie 1771, când au fost puse în funcţiune două furnale şi forja. Pachetul majoritar al societăţii a fost vândut de Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului (APAPS) - deţinătorul de atunci al companiei - în decembrie 2003, unui consorţiu format din societatea INET AG Elveţia şi Asociaţia Salariaţilor UCM Reşiţa. Astfel, structura acţionariatului este următoarea: INET AG - 96,388 %, Asociaţia Salariaţilor UCM Reşiţa - 0,702 % şi Lista de actionari - Persoane juridice si fizice - 2,910 %. capitaluş social al UCM Reşiţa este de 9,4 milioane de lei. În prezent, firma are un număr aproximativ de 2.500 angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb