PIERRE MOSCOVICI, (UE): "Nu văd Italia fără euro, nici euro fără Italia"

E.M.
Internaţional / 19 octombrie 2018

Pierre Moscovici (Sursa foto: Twitter)

Pierre Moscovici (Sursa foto: Twitter)

Este imposibil să-ţi imaginezi o Italie fără euro, a afirmat ieri la Roma comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, după ce a solicitat "explicaţii" Italiei pentru bugetul său considerat dincolo de recomandările europene, notează AFP.

"Nu-mi imaginez euro fără Italia şi nici Italia fără euro", a declarat în faţa presei comisarul, la finalul unei întrevederi cu ministrul italian de finanţe, Giovanni Tria, căruia i-a înmânat o scrisoare din partea Comisiei, potrivit Agerpres.

În scrisoare, Bruxellesul a cerut oficial Romei "clarificări" privind derapajul său bugetar "fără precedent".

Proiectul de buget al Italiei pentru 2019 prevede un deficit de 2,4% din PIB, foarte departe de cele 0,8% promise de precedentul guvern de centru stânga.

Aceasta reprezintă, de asemenea, o creştere cu 0,8 puncte a deficitului structural, în timp ce Comisia se aştepta la o reducere de 0,6 puncte a acestui deficit.

Abaterea în raport cu recomandările europene este "fără precedent în istoria Pactului de Stabilitate şi Creştere", a deplâns Pierre Moscovici.

Bruxellesul, în scrisoarea sa, subliniază o "nerespectare gravă" a recomandărilor europene, ce ar putea culmina cu o decizie a Comisiei de respingere a proiectului de buget al Italiei, lucru care nu s-a mai întâmplat vreodată până acum.

"Voi aştepta cu răbdare răspunsul Italiei", a menţionat Pierre Moscovici, exprimându-şi dorinţa de a avea "o discuţie foarte deschisă, constructivă" cu Roma.

"Italia are dreptul de a-şi alege priorităţile bugetare", a adăugat el. "Comisia Europeană nu este adversarul Italiei. Ea este arbitrul, iar arbitrul nu este popular, dar face să fie respectate regulile jocului", a subliniat el. Totuşi, a adăugat Pierre Moscovici, acest buget este o "sursă de preocupare pentru Comisie şi mai multe ţări membre".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb