Pieţele din România şi Serbia ar putea aduce ATEbank 10-15% din câştiguri în 2010

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 martie 2008

România şi Serbia vor genera până în 2010 între 10% şi 15% din câştigurile ATEbank, a şasea bancă din Grecia, a estimat joi directorul general adjunct al băncii, Panagiotis Varangis, într-un interviu acordat Reuters.

"Ţinta noastră este ca piaţa din România şi cea din Serbia să contribuie până în 2010 la profiturile grupului cu cel puţin 10-15%, comparativ cu nivelul actual de 6%", a declarat viceguvernatorul ATEbank.

"Numărul unităţilor noastre din România va creşte până la 30 în acest an, de la 18 câte avem în prezent. Până în 2010, intenţionăm să avem între 50 şi 55 de unităţi pe piaţa românească", a precizat Panagiotis Varangis.

ATEbank, deţinută de stat în proporţie de 77%, a cumpărat în 2006 pachetul majoritar de acţiuni al băncii Mindbank din România, într-un prim pas de extindere în afara Greciei. Ulterior, ATEbank a cumpărat 20% din acţiunile AIK Banka din Serbia.

Cele mai mari bănci din Grecia s-au extins prin achiziţii în Balcani şi în Turcia, în căutarea de oportunităţi de creştere.

Lipsa expunerii la criza creditelor ipotecare cu grad mare de risc şi la valorile mobiliare asociate i-a scutit pe creditorii greci de deprecierile de active pe care le-au anunţat unii dintre concurenţii lor de pe alte pieţe.

Acţiunile ATEbank s-au ieftinit cu 24% de la începutul anului până în prezent, sub deprecierea de 27,7% a întregii pieţe de capital din Grecia.

Varangis a mai spus şi că ATEbank vrea să facă şi alte achiziţii în România, dacă apare o astfel de ocazie.

"Scopul nostru este să creştem organic pe piaţa românească, dar, dacă vom avea o ocazie de cumpărare, o vom analiza atent", a precizat directorul general adjunct al ATEbank. "Luăm în considerare posibilitatea de achiziţii în sud-estul Europei şi în Egipt, pentru a ne extinde prezenţa în regiune, dar până acum nu am găsit nimic interesant", a adăugat Varangis, citat de NewsIn.

Şeful ATEbank a descris România ca pe o ţară cu creştere solidă, o populaţie mare şi o penetrare bancară slabă. România are nevoie de multe investiţii în infrastructură şi ar putea adera la zona euro, a adăugat Varangis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb