"Piraeus Bank" lansează un serviciu care permite plăţi internaţionale în peste 120 monede exotice

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 mai 2011

Piraeus Bank România a lansat GlobalPAY, un serviciu de plăţi internaţionale în 120 de valute, adresat deopotrivă persoanelor fizice şi companiilor, potrivit unui comunicat al băncii.

Platforma multi-pay utilizată pentru transferurile/plăţile desfăşurate prin GlobalPAY este realizată în parteneriat cu Deutsche Bank şi permite operaţiuni în monede precum dolarul taivanez, yuanul chinezesc, rubla rusească, realul brazilian, tengele kazakhstanez, rupia indoneziană sau rupia indiană.

Utilitatea noului serviciu este asigurată de faptul că beneficiarului îi este suficient un cont în euro sau dolari pentru a putea realiza tranzacţii în oricare dintre cele 120 de monede presetate în sistem.

Astfel, atât persoanele fizice cât şi companiile pot transfera sau plăti din contul de euro sau dolari sume de bani fără a mai fi necesară o operaţiune suplimentară şi distinctă de schimb valutar sau un cont curent în moneda pe care intenţionează să o transfere.

Alina Piciorea, Head of Corporate & Retail Sales, Trezorerie Piraeus Bank România, a declarat: "Produsul este lansat în contextul unor relaţii comerciale puternice cu ţările non-euro şi a volumului semnificativ de importuri din ţări precum: Ungaria, China, Rusia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Kazakstan, Cehia, India, Coreea, Brazilia, Suedia, Japonia, Taiwan sau Israel. Aproximativ jumătate din importurile de 44 miliarde euro cu primii 30 parteneri ai României provin din aceste ţări non-euro.

Serviciul este foarte uşor de folosit şi nu presupune decât existenţa unui cont curent în euro sau dolari. În momentul în care utilizatorul solicită realizarea unui transfer sau a unei plăţi în una din cele 120 valute < exotice > disponibile, plata se realizează automat, prin debitarea contului existent, la un curs de schimb predefinit şi comunicat în prealabil. Destinatarul primeşte în maximum două zile lucrătoare echivalentul sumei în moneda solicitată".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb