Primăria municipiului Bucureşti doreşte editarea şi distribuirea a 120.000 de exemplare din două cărţi: Istoria Ilustrată a României pentru elevi şi Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri, acest ultim volum fiind realizat de Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. Cărţile vor fi oferite elevilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie, când România sărbătoreşte Centenarul. Valoarea proiectului depăşeşte 2,5 milioane de lei.
Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de săptămâna viitoare se află un proiect privind cooperarea între municipiul Bucureşti, prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive - PROEDUS şi Asociaţia Culturală Ludmila Vidraşcu, în vederea finanţării şi realizării în comun a proiectului "Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor".
"Scopul şi obiectivele proiectului «Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor» este de a promova în rândul elevilor bucureşteni evenimentele pe care le-a traversat România pe parcursul ultimelor 100 de ani", se arată în proiectul de hotărâre.
Proiectul îşi propune editarea şi distribuirea a două cărţi: Istoria Ilustrată a României pentru elevi, autoare Magda Stan şi Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri, autor Ioan Aurel Pop (preşedintele Academiei Române).
"De asemenea, tot în cadrul proiectului, sub genericul «Pe urmele istoriei neamului» se doreşte desfăşurarea unei caravane itinerantă în minim 20 de instituţii şcolare din Bucureşti, la care vor participa personalităţi ale vieţii academice şi culturale româneşti, care le vor vorbi elevilor despre impactul Marii Uniri asupra statului român modern şi a istoriei Europei", prevede documentul.
În cadrul proiectului vor fi distribuite către 120.000 de elevi din aceste două cărţi. Astfel, 58.000 de elevi de gimnaziu vor primi Istoria Ilustrată a Românilor pentru elevi, iar 62.000 de elevi de liceu vor primi câte un exemplar al volumului Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri. Aceste cărţi vor fi date elevilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018.
Valoarea totală a proiectului este de peste 2,5 milioane de lei.
1. Ultimelor gafe Bursa
(mesaj trimis de Ardelean Stefan în data de 23.09.2018, 14:53)
De ce oare doar elevii bucuresteni trebuie sa stie parcursul Romaniei pe parcursul "...ultimelor 100 de ani"?.
Mie mi se pare ca romaneste si corect gramatical se scrie "ultimilor 100 de ani".
Bursa, intr-un articol in care este pus si numele presedintelui Academiei Romane, faceti bine si corectati-o pe doamna Firea (sau pe redactorul vostru) pentru ca va faceti de ras.
1.1. Comparați numai: (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de gaga în data de 23.09.2018, 23:23)
asta - cu tâmpeniile din unicatele de manuale comise de ministerului tâmpirii naționale... sunt pe linia firească a nivelului cultural din mioriția contemporană, nimic nefiresc, zău!
2. Tupeistei ăsteia nu vrea nimeni să
(mesaj trimis de Biz în data de 23.09.2018, 21:02)
Ființa asta cu nesimțire fara limite trebuie sa și-o ia totuși cat mai repede. E o disperata după putere și atenție, calca pe cadavre, jignește, arunca banii bucureștenilor pe pomeni și contracte dubioase cum e și asta de acum. Chiar nu mai exista DNA sau procurori s-o întrebe pe ce arunca banii cetățenilor de zici că sunt din buzunarul ei?!
2.1. Nu, DNA nu mai există (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Prohod în data de 23.09.2018, 23:17)
că a desființau-o bubonicu lu tâmpiceanu. Iar cum madama e din gruparea infracțională pesede, își permite orice, pentru că poate!
3. Eterna și fascinanta...
(mesaj trimis de Bombonel în data de 23.09.2018, 23:25)
... istorie a nației! Unii au mai ajuns la răcoare pentru d-astea, dar mai sunt optimiști care încearcă. poate-poate ține șmenul...