PMB majorează norma de hrană în spitale

D.I.
Miscellanea #Sănătate / 19 aprilie 2018

PMB majorează norma de hrană în spitale

Primăria Capitalei a majorat cu 50 la sută norma de hrană pentru cele 19 spitale din subordinea municipalităţii, printr-un proiect de hotărâre aprobat astăzi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), informează News.ro.

La începutul şedinţei, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat "Este o situaţie pe care o recunoaştem cu toţii - în spital, în general mâncarea este puţină şi de proastă calitate. Ne-am gândit să creştem şi această sumă pentru moment cu 50 la sută, pe lângă bugetul mare pe care îl alocăm în acest an pentru spitale".

Edilul a susţinut că este "un început pentru ca alimentaţia din spitale să fie adecvată", precizând totodată: "Am stabilit ca toate aceste spitale să fie controlate de Corpul de control pentru a nu mai exista situaţii în care unii angajaţi furau alimente".

Potrivit proiectului de hotărâre, în prezent valoarea maximă a hranei zilnice pentru un pacient este cuprinsă între 7 şi 19,4 de lei, în funcţie de modul de spitalizare şi de afecţiuni.

Astfel, la Spitalul Gomoiu, norma de hrană pe zi pentru pacienţii cu vârsta mai mică de 3 ani creşte de la 10 lei la 15 lei, iar pentru cei cu vârste între 3 şi 18 ani, creşte de la 12 lei la 18 lei, la Maternitatea Filantropia pentru gravide sau lăuze, norma de hrană va creşte în medie de la 15 lei la 22,5 lei, la fel şi la pacienţii cu diabet de la Spitalul Sf. Maria şi pentru pacienţii cu hepatită sau afecţiuni oncologice trataţi la Spitalele Carol Davila, Cantacuzino sau Victor Babeş.

În acelaşi timp, pentru pacienţii de la Spitalul Foişor, care au probleme ortopedice, valoarea normei de hrană creşte de la 10 la 15 lei, iar la Spitalul Victor Babeş, pentru unele categorii de bolnavi cu afecţiuni mai grave, precum TBC, HIV, SIDA, norma de hrană creşte de la 16 la 24 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb