PMB vrea să reconfigureze Centrul Capitalei

Andrei Stan
Politică #Administraţie / 22 septembrie 2016

Consilierii generali din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) au aprobat, la propunerea primarului Gabriela Firea, indicatorii tehnico-economici pentru 19 proiecte care vizează amenajarea mai multor parcări subterane, piaţete şi bulevarde din centrul Capitalei şi amenajarea a două muzee.

Proiectele au fost aprobate astăzi, în unanimitate, de toţi cei 29 de consilieri generali, se arată într-un comunicat al PMB, trimis redacţiei.

Proiectele fac parte din Planul Integrat de dezvoltare Urbană, iar valoarea estimată a celor 19 proiecte este de aproximativ 925 milioane lei (205 milioane de euro). Proiectele vor fi depuse pentru accesarea de fonduri europene.

Primarul General, Gabriela Firea, a afirmat: "Prin votarea acestor proiecte, vom contribui la modernizarea şi întinerirea centrului Capitalei, avem şansa dezvoltării unitare a oraşului. Vom avea o Capitală cu un trafic mai fluent şi o arhitectură mai pietenoasă".

Unul din proiectele aprobate se referă la Amenajarea Podului Mihai Vodă, care prevede realizarea unui pod pietonal şi pentru biciclişti, care traversează Dâmboviţa şi Splaiul Independenţei, în dreptul străzii Lipscani şi realizarea a două parcaje subterane cu 227 locuri parcare. Valoarea estimată a proiectului este de 142 milioane lei.

Un alt proiect care face parte din PIDU este Podul Calicilor - ansamblul urban Domniţa Bălaşa. Potrivit comunicatului, acest proiect îşi propune în principal reconstruirea fostului pod al Calicilor peste Dâmboviţa şi conectarea Centrului Vechi al oraşului cu zona din spatele Palatului de Justiţie, realizarea unui parcaj subteran pe trei niveluri, cu 298 locuri şi amenajare urbană la Palatul de Justiţie. În plus, se propune reamenajarea parcului Sf. Apostoli şi regândirea circulaţiei auto din zonă. Valoarea proiectului este de 103,5 milioane lei.

Totodată, a mai fost aprobat şi proiectul care vizează amenajarea Pieţei Constituţiei prin construirea unui parcaj subteran sub piaţă de circa 1000 de locuri şi reamenjararea spaţiului de la suprafaţă. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 206 milioane lei.

Alt proiect aprobat de consilierii generali se referă la recondiţionarea şi crearea structurii de sprijinire a afacerilor la Curtea Meşteşugarilor. Prin acest proiect se propune revitalizarea Curţii Meşteşugarilor din Centrul Istoric, iar valoarea întregului proiect este de 6,6 milioane lei.

De asemenea, alt proiect care face parte din PIDU şi care a fost aprobat de consilierii generali se referă la modernizarea spaţiului public urban Piaţa de Flori George Coşbuc. Valoarea estimată a proiectului este de 17,3 milioane lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb