PNL ar putea cere comisie de anchetă în cazul Mircea Băsescu

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 26 august 2009

PNL ar putea cere comisie de anchetă în cazul Mircea Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, ieri, că liberalii vor cere înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul Mircea Băsescu dacă informaţiile privind implicarea fratelui preşedintelui României în afaceri legate de domeniul militar nu vor fi clarificate până la începutul sesiunii parlamentare. "Dacă nişte clarificări nu au loc până la începutul sesiunii parlamentare, noi am mandatat deja liderii grupurilor parlamentare pentru ca la începutul sesiunii, dacă va fi nevoie, să se iniţieze demersurile prin care, prin intermediul comisiilor din Parlament - comisia pentru apărare şi ordine publică, comisia de supraveghere a SRI, comisia de supraveghere a SIE - să se iniţieze cercetarea acestor afirmaţii", a spus, într-o conferinţă de presă, Antonescu.

Întrebat dacă PNL va cere o comisie parlamentară de anchetă pe acest subiect dacă nu vor apărea clarificări până la începutul sesiunii parlamentare, liderul liberal a răspuns afirmativ. "Pentru noi nu e cel mai important lucru în această poveste dacă Mircea Băsescu a câştigat un ban frumos intrând în asemenea operaţiuni. Sigur că are o semnificaţie faptul că fratele preşedintelui s-ar implica în operaţiuni în această zonă, ceea ce nu e dovedit şi noi nu afirmăm. Pentru noi, foarte semnificativ este dacă alte afirmaţii ale lui Sorin Roşca Stănescu privitoare la comportamentul şi acţiunea unor instituţii din statul român sunt sau nu adevărate. Asta este relevant, asta va face obiectul, dacă va fi nevoie, unor anchete, inclusiv, parlamentare în măsura în care noi le vom putea determina", a explicat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a subliniat că nu se poate pronunţa privind conţinutul afirmaţiilor jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, dar aşteaptă lămuriri în acest sens de la instituţiile statului. "Un asemenea scandal de presă e de natură să provoace prejudicii grave imaginii României, statului român, preşedintelui şi unor instituţii fundamentale din statul român. (...) În calitate de preşedinte al PNL, îi cer domnului preşedinte Traian Băsescu să dispună toate măsurile necesare, să facă toate demersurile necesare, prin intermediul instituţiilor statului pe care le coordonează pentru a da un răspuns clar şi urgent tuturor acuzaţiilor care i se aduc în materialul publicat de Sorin Roşca Stănescu", a declarat Antonescu.

În opinia sa, în urma unui astfel de scandal, România îşi poate crea imaginea unui stat în care instituţiile statului nu îşi fac datoria sau comit ilegalităţi.

"Ca preşedinte al PNL, ca senator, am adresat cereri oficiale unor instituţii din statul român pentru a da răspunsuri la acuzaţii care sunt formulate în aceste materiale. În acest sens, mă adresez ministrului Justiţiei din România, ministrului de Interne, ministrului Afacerilor Externe", a precizat Crin Antones­cu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb