"Polisano" vrea să deschidă două spitale, în Bucureşti şi Sibiu

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 1 iunie 2011

Grupul de servicii medicale Polisano, controlat de omul de afaceri Ilie Vonica, vrea să deschidă până la sfârşitul anului viitor două spitale, în Bucureşti şi Sibiu.

Polisano deţine în Sibiu un spital cu 50 de paturi, deschis în anul 2004.

Ilie Vonica a spus: "Deschidem al doilea spital în Sibiu şi ne gândim foarte serios ca pe viitor să avem şi un spital în Bucureşti. Investiţia pentru unitatea din Sibiu va fi mai mică de 20 milioane de euro (sumă anunţată iniţial, n.r.), pentru că am încercat să reducem costurile, să negociem achiziţia de anumite utilaje sau aparatură. Oricum, va fi o inves-tiţie importantă. Cred că la sfârşitul anului o să lansăm parţial spitalul şi total probabil că în prima parte a anului viitor. Va avea 160 de paturi". El a arătat că unitatea din Bucureşti ar putea fi inaugurată anul viitor. "Este în studiu în acest moment, e greu de spus câte paturi va avea şi ce specialitate, o să vedem de ce este nevoie în urma studiilor", a spus Vonica, citat de Mediafax. El a adăugat că Polisano va deschide în următoarele luni şi o clinică privată, în zona Otopeni. Compania mai deţine trei clinici în Bucureşti.

Clinica Polisano, divizia de servicii medicale a grupului, a inaugurat, ieri, un centru de fertilitate, printr-o investiţie de peste un milion de euro. Centrul are o echipă formată din 13 doctori şi asistente şi se întinde pe o suprafaţă de 600 metri pătraţi într-o clădire din zona de Nord a Bucureştiului.

Din grupul Polisano mai face parte reţeaua de farmacii Reţeta, formată din aproximativ 50 de unităţi. "Ne apropiem de 50 de farmacii la nivel naţional, acoperim o bună parte din România. În mod cert vom mai deschide, dar e dificil din cauza legii, încercăm să achiziţionăm licenţe şi încercăm să vedem ce oferă piaţa", a precizat omul de afaceri sibian.

Piaţa farmaceutică din România s-a ridicat anul trecut la 9,62 miliarde de lei, în creştere cu aproximativ 19% faţă de anul 2009, potrivit firmei de cercetare şi studii de piaţă Cegedim.

Ilie Vonica a mai spus că anul 2011 va fi mai bun din punct de vedere economic pentru companie. "Cred că lucrurile încep să se mişte mai bine, băncile au început să ne caute şi să ne finanţeze şi sunt optimist. Se va îmbunătăţi mediul de afaceri, mediul economic şi, aşa cum au fost prognozele date de specialişti, cred că în 2011 vom avea creştere economică şi încet încet începem să ieşim din criză şi economia să îşi revină", a adăugat Vonica.

Grupul Polisano, cu peste 1.800 de angajaţi, cuprinde un lanţ de policlinici, un spital privat, nouă centre de dializă, două centre de fertilizare in vitro, o reţea de farmacii şi un distribuitor de medicamente.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb