Poliţia britanică reia schimbul de informaţii cu autorităţile americane

Cristina Radu
Internaţional / 26 mai 2017

Poliţia britanică a reînceput schimbul de informaţii cu omoloaga sa din Statele Unite, după o scurtă suspendare, conform The Guardian. Aceasta a fost cauzată de scurgerile de informaţii ale oficialilor americani către jurnalişti, care au furnizat detalii în legătură cu atacul de la Manchester.

Suspendarea anunţată joi dimineaţă a durat mai puţin de 24 de ore. Iniţial, trebuia trimis un mesaj către autorităţile americane care să indice iritarea cauzată de informaţiile sensibile care au fost divulgate jurnaliştilor americani, potrivit sursei.

Suspendarea a fost impusă după ce oficialii americani au divulgat jurnaliştilor identitatea autorului atacului şi detalii care au fost transmise de poliţia din Manchester către americani. New York Times a publicat dezvăluiri semnificative: informaţii despre bombă, imagini cu autorul atacului şi cu rucsacul în care dispozitivul a fost transportat. Poliţia britanică ar fi vrut să păstreze secret numele pentru încă 36 de ore pentru a nu îi pune în alertă pe asociaţii lui Abedi, potrivit the Guardian.

Poliţia britanică a trebuit să trimită detalii despre investigaţie într-o centrală de date americane care să fie accesată de specialiştii antiterorism, conform sursei. Marea Britanie beneficiază de resurse din partea americanilor, iar o suspendare prea lungă ar fi afectat lupta antiterorism.

Mark Rowley, şeful departamentului de contraterorism al Poliţiei din Londra a confirmat că au primit noi asigurări din partea americanilor şi că acum lucrează alături de aceştia din nou.

Rowley a afirmat: ,,Apreciem mult relaţia crucială cu partenerii noştri de încredere din toată lumea, în aşa fel încât să colaborăm şi să împărţim informaţii sensibile pentru a distruge terorismul şi a proteja oamenii. Nu obişnuim să ne pronunţăm asupra aranjamentelor de împărţire a informaţiilor cu autorităţile. Vrem să subliniem că, primind noi asigurări, lucrăm acum alături de partenerii noştri cheie din toată lumea".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb