POLIŢIA DE FRONTIERĂ: Peste 18.000 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord a României

G.U.
Anticorupţie / 23 martie 2021

Peste 18.000 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord a României

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 18.290 pachete cu ţigări de provenienţă Belarus, în valoare de 214.400 lei, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Totodată, în urma informării autorităţilor statului vecin despre cazul de contrabandă de la Sighet, acestea au reţinut, pe malul ucrainean, opt cetăţeni ucraineni îmbrăcaţi în costume de neopren.

Ieri, 22 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o acţiune în cooperare cu autorităţile de frontieră din Ucraina, pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

''Astfel, în jurul orei 17.00, colegii noştri au observat pe direcţia localităţii de frontieră Lunca la Tisa, judeţul Maramureş, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la malul râului Tisa spre interiorul ţării'', se menţionează în comunicat.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean, aruncându-se în apa râului Tisa.

Conform comunicatului, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, iar la scurt timp acestea au informat poliţiştilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei faptul că au reţinut pe malul ucrainean, opt cetăţeni ucraineni îmbrăcaţi în costume de neopren.

Pe malul românesc, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 de baxuri cu ţigarete cu timbru fiscal Republica Beralus, care au fost transportate la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor 20 de baxuri cu ţigări, s-a constatat că acestea conţin 9.540 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 112.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, notează sursa citată.

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Potrivit comunicatului, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, pe timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au descoperit, pe direcţia localităţii Valea Vişeului, judeţul Maramureş, 12 colete cu ţigări din contrabandă.

Şi în acest caz au fost anunţate autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 8.750 pachete ţigări de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 102.400 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în vederea depistării şi reţinerii persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb