PONTA, LA CONGRESUL EXTRAORDINAR AL PSD: "Aşa cum ţara poate fi condusă de pe Facebook, pot fi activ în PSD prin această reţea"

E.O.
Ziarul BURSA #Politică / 19 octombrie 2015

"Aşa cum ţara poate fi condusă de pe Facebook, pot fi activ în PSD prin această reţea"

Liviu Dragnea a fost validat preşedintele PSD

Ponta: "Dragnea are mandatul meu de premier pe masă, sunt convins că îl va folosi spre binele tuturor"

----------

Actualizare 16:00 USB: "Congresul PSD, locul unde nu s-a întâmplat nimic"

"Am asistat ieri la un congres al principalului partid de guvernământ în care nu s-a întâmplat nimic, exact ca şi în actul guvernării de zi cu zi al PSD. Singura mutare a fost aceea că am asistat la schimbarea unui lider urmărit penal cu un alt lider cu probleme în justiţie", susţine Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de Iniţiativa al Uniunii Salvaţi Bucureştiul, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, PSD a reuşit să reînvie în acest an modelul congreselor fostului partid comunist, de dinainte de 1989. "De la candidatul unic propus pentru preşedinţia partidului, până la intervenţiile autocritice menite să dea iluzia unei democraţii de partid, totul a arătat caracterul anacronic al acestei formaţiuni politice construite în jurul ideologiei şi rezervelor de cadre proprii fostului partid unic", susţine USB.

"Am urmărit discursul nou-alesului şef al PSD, Liviu Dragnea. A spus că greşelile mari ale PSD au fost alianţa cu UDMR în Transilvania, debarcarea conducerii ICR şi bălăcăreala cu Traian Băsescu. Dar despre jaful generalizat din banul public, nimic? Despre continua încălcare a legii, nimic? Despre umilirea românilor din străinătate, la alegerile din noiembrie trecut, nimic?", a subliniat Nicuşor Dan.

USB consideră că PSD mai are o şansă de a "demonstra că doreşte să se reformeze", dacă reprezentanţii săi din primăriile capitalei vor vota "Planul de Curăţenie Generală", iniţiat de Uniunea Salvaţi Bucureştiul.

Prin acest plan, USB solicită celor şapte primării ale Capitalei să facă publice toate contractele de achiziţii publice atribuite şi pentru care s-au făcut plăti în ultimii trei ani, să demareze audituri independente, realizate de companii cu reputaţie solidă, pentru verificarea alocărilor de fonduri din ultimii ani, precum şi verificarea de către Agenţia Naţională de Integritate a averii tuturor directorilor din primăriile bucureştene.

(S.A.)

----------

Actualizare 11:46 Marian Neacşu, propus de Dragnea ca secretar general al PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a propus astăzi pe Marian Neacşu să preia funcţia de secretar general al formaţiunii, transmit surse din presă.

"O să vă propun desemnarea noului secretar general. Domnul Andrei Dolineaschi a fost ales vicepreşedinte. O să-l propun pe domnul Marian Neacşu, sub rezerva validării la Comitetul Executiv Naţional, dar începând de astăzi secretariatul general trebuie să funcţioneze", a declarat preşedintele PSD în deschiderea şedinţei BPN.

(S.A.)

-----------

Premierul Victor Ponta a subliniat, ieri, că Liviu Dragnea are mandatul său de premier "pe masă" şi că este convins că îl va folosi "spre binele tuturor".

Afirmaţia a fost făcută în cadrul Congresului extraordinar al PSD, în care Liviu Dragnea a fost validat preşedinte al social-democraţilor, cu unanimitate de voturi. Dragnea a obţinut, la scrutinul intern, 442.650 de voturi "pentru" dintre cele 457.764 exprimate de membrii de partid.

În cadrul Congresului de ieri, Liviu Dragnea a spus: "Vreau să îi mulţumesc lui Victor Ponta. Într-adevăr, Victor, aproape toate deciziile le-am luat împreună, şi cele bune, şi cele rele. Nu am cum să uit şi sper că nu o să uiţi nici tu o seară de februarie 2010, în care împreună am stabilit şi ne-am asumat nişte obiective şi proiecte. Mare parte dintre ele au fost realizate. Am construit împreună cu alţi colegi cel mai de succes proiect politic pe care l-a avut România. Am adus PSD la guvernare şi da, noi ştim să depunem o moţiune de cenzură care să treacă. Am reuşit cu tine, ca prim-ministru, să facem mult bine pentru români, dar ştii bine că sunt unele obiective şi dorinţe de-ale noastre pe care nu le-am putut duce la capăt deocamdată. Dar să ştii că eu vreau să merg mai departe şi vreau să fii lângă mine, aşa cum şi eu am fost lângă tine".

Premierul Victor Ponta a menţionat, ieri, că Liviu Dragnea are mandatul său de premier "pe masă" şi că este convins că liderul social-democraţilor va folosi acest mandat spre "binele tuturor": "Liviu ştie foarte bine, din prima zi, că are mandatul meu de prim-ministru pe masă. Sunt convins că îl va folosi spre binele nostru, al tuturor. Şi, deocamdată, mergem, guvernăm bine şi putem să facem şi în 2016 o mulţime de lucruri bune care să arate că doar PSD-UNPR-ALDE pot să guverneze bine România".

Premierul le-a spus delegaţilor la Congres că nu mai candidează la nicio funcţie, pentru că "cea mai mare onoare şi mândrie" din viaţa sa a fost să fie preşedinte al PSD.

"Modelul meu politic, domnul Blair, spunea că în politică de două ori eşti foarte-foarte aplaudat: prima dată când eşti ales lider al partidului şi a doua oară când te retragi. Vă mulţumesc că nu m-aţi dezamagit", a mai spus prim-ministrul, în aplauzele sălii.

Premierul Victor Ponta a afirmat că dacă ţara se poate conduce de pe Facebook, atunci şi el poate fi activ în PSD prin intermediul acestei reţele de socializare, după ce îşi va termina mandatul în fruntea Guvernului, precizând că urmează să se implice într-o dezbatere ideologică privind guvernarea.

El a mai afirmat că PSD nu are opoziţie, astăzi, în România, iar cei care se consideră de dreapta îmbină "măsuri populiste, de extremă stângă, cu austeritate şi legea junglei", aşa cum au înţeles ei, "citind, probabil, discursurile lui Traian Băsescu".

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, ieri, înaintea începerii Congresului PSD, că proiectul partidului este important şi nu funcţiile, adăugând că el crede în proiectul lui Liviu Dragnea.

"Le urez tuturor candidaţilor succes, România este importantă pentru noi, proiectul pe care noi azi îl prezentăm prin vocea preşedintelui partidului este important, funcţiile nu sunt întotdeauna importante, deşi ştiu că presa este încântată de bătălia pentru funcţie", a declarat Valeriu Zgonea".

PSD va începe "jecmănirea şi sărăcirea" României, odată cu alegerea lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al partidului, a declarat, ieri, Mugur Cozmanciuc, copreşedintele PNL Neamţ.

PSD nu a fost niciodată un partid comunist, pentru că actualii lideri ai partidului, în frunte cu Ion Iliescu, au dat jos regimul Ceauşescu, acuzaţiile de comunism fiind "o porcărie", a spus, ieri, Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb