Viorica Dăncilă: "Am experienţa necesară ca să preiau funcţia de premier"

Ziarul BURSA #Politică / 17 ianuarie 2018

Viorica Dăncilă a lucrat 12 ani ca ca inginer la Petrom SA

Soţul Cristinel Dăncilă conduce din 2009 sucursala OMV Petrom SA din judeţul Argeş

Europarlamentarul Viorica Dăncilă, propusă ca premier de PSD, a declarat, ieri, că are experienţa necesară pentru a prelua funcţia de premier, de care nu se teme, pentru că are o fire "optimistă" şi "echilibrată", adăugând că "trebuie să gândească pozitiv".

Domnia sa a făcut această precizare la sediul central al PSD, întrebată dacă nu îi este teamă că va sta puţin la Guvern, având în vedere antecedentele Guvernelor Grindeanu şi Tudose.

Ea a precizat că, înainte de a prelua mandatul, va discuta cu ex-premierul Mihai Tudose, dacă va fi desemnată de preşedintele Klaus Iohannis. "Categoric, voi discuta cu toată lumea, toţi sunt colegii mei", a spus Dăncilă, potrivit Agerpres.

Chestionată ce o recomandă pentru această funcţie, Viorica Dăncilă a răspuns: "Preşedintele partidului a făcut declaraţii în acest sens".

Întrebată ce proiecte are în Parlamentul European, ea a răspuns că acestea sunt pe site şi va răspunde la toate întrebările când şeful statului va fi de acord cu desemnarea sa: "Proiectele din PE sunt pe site, toate rapoartele, luările de cuvânt, toată activitatea. Voi răspunde la toate întrebările după ce domnul preşedinte va fi de acord cu desemnarea mea. E prematur să spun acum".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, ieri, că Viorica Dăncilă este un europarlamentar respectat la Bruxelles iar desemnarea ei ca premier va ajuta România în procesul de pregătire a preluării, anul viitor, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene: "Viorica Dăncilă este europarlamentar din ianuarie 2009, este un europarlamentar respectat la Bruxelles, cu relaţii foarte bune, pentru că este o femeie civilizată, neconflictuală, este deosebit de comunicativă, are o relaţie bună cu oficiali din Comisia Europeană. Pentru noi, asta reprezintă şi un semnal pentru Bruxelles pentru că se simte nevoia foarte serios ca relaţiile Guvernului României cu Comisia Europeană să fie mult mai bune, să aibă întâlniri mai dese. Să nu uităm că anul viitor vom prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să ne pregătim foarte bine, va fi o perioadă extrem de importantă pentru România, o oportunitate uriaşă faptul că cunoaşte lucrurile de la Bruxelles".

Presa scrie că Viorica Dăncilă este o apropiată a şefului PSD, Liviu Dragnea. Din 2009, ea este deputat în Parlamentul European, iar din 2015 conduce Organizaţia Naţională de Femei a PSD.

Viorica Dăncilă este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011 a fost preşedinte al Organizaţiei PSD - Oraş Videle.

În 1988, Viorica Dăncilă a absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti, iar în 2006 a absolvit masterul "Spaţiul Public European¢ din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană.

Între 1997 şi 1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a lucrat ca inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze.

Dăncilă: "Mihai Tudose are un comportament neadecvat în ceea ce priveşte femeile"

Recent, Viorica Dăncilă declara, potrivit Agerpres, că Mihai Tudose are un comportament neadecvat în ceea ce priveşte femeile: "Am văzut până acum că, din opt femei care au fost ministru, două dintre ele au fost catalogate ca şi penale de către domnul prim ministru, cu toate că este o directivă europeană care arată că există prezumţia de nevinovăţie până la condamnarea unei instanţe de judecată. Au fost excluse din guvern, ca să spun aşa, iar acum vedem un moment care mie mi-a displăcut total, şi anume că premierul Mihai Tudose efectiv a căutat să umilească un ministrul de Interne - pe doamna Carmen Dan".

Presa: Viorica Dăncilă şi soţul ei, Cristinel Dăncilă, au făcut sponsorizările masive către PSD

Presa a scris acum un an că Viorica Dăncilă şi soţul ei, Cristinel Dăncilă, au făcut sponsorizările masive către PSD, atrăgând atenţia atunci că Dăncilă nu ar fi avut de unde să deţină atât de mulţi bani pe cât a dat par-tidului.

Viorica Dăncilă face parte din primii doi mari finanţatori ai PSD din perioada alegerilor europarlamentare 2014, an în care a contribuit cu suma de 114.402 lei, potrivit unei investigaţii a gherilaurbana.ro, în 2017.

Viorica Dăncilă avea un salariu anual de 75.000 de euro, iar veniturile familiei erau completate de soţul Cristinel Dăncilă, care a câştigat în perioada 2009-2016 suma de 2.385.059 lei. Cristinel Dăncilă conduce din 2009 sucursala OMV Petrom SA din judeţul Argeş, ocupâdu-se de operaţiunile de extracţie a produselor petroliere pe teritoriile judeţelor Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.

În 2007, Liviu Dragnea a anunţat numirea în funcţia de consilier în Consiliul Judeţean Teleorman a lui Cristinel Dăncilă, iar în anul electoral 2008, Cristinel Dăncilă nu s-a mai înscris pe listele CJ din Teleorman, făcându-i loc soţiei sale, Viorica Dăncilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb