POLITICIENII DE LA MOSCOVA ŞI-AU PUBLICAT DECLARAŢIILE DE AVERE 23 de parlamentari ruşi deţin imobile în străinătate

G.M.
Internaţional / 16 aprilie 2022

23 de parlamentari ruşi deţin imobile în străinătate

Preşedintele rus Vladimir Putin a înregistrat anul trecut venituri de 10,2 milioane ruble, cu aproximativ 200.000 mai mult decât în 2020, potrivit declaraţiei de avere publicată ieri, arată cotidianul rus Kommersant. Şeful Federaţiei Ruse nu a înregistrat noi proprietăţi anul trecut. El deţine un apartament de 77 metri pătraţi, un garaj de 18 metri pătraţi, două maşini GAZ-M-21, o maşină Niva şi o remorcă pentru maşini Skif. Preşedintele mai are un apartament de 153,7 metri pătraţi şi încă un garaj de 18 metri pătraţi.

Liderii din punct de vedere al veniturilor s-au schimbat în cadrul administraţiei publice centrale şi Dumei de Stat: dintre oficialii de la Kremlin, cel mai înstărit a devenit consilierul prezidenţial Vladimir Medinsky (106,7 milioane de ruble), iar dintre deputaţi, comunistul Vladimir Blotsky (3,5 miliarde ruble). Consilierul prezidenţial Vladimir Medinsky a devenit cel mai bogat angajat al administraţiei de la Kremlin, veniturile sale crescând în 2021 de şase ori comparativ cu anul 2020.

Prim-ministrul Mihail Mishustin în 2021 a "sărăcit" cu 1,5 milioane de ruble, comparativ cu anul 2020. În 2021 venitul său s-a ridicat la 18,3 milioane de ruble. Şeful guvernului de la Moscova mai deţine un teren de 5500 metri pătraţi, un bloc de locuinţe de 861 metri pătraţi, un apartament de 142 metri pătraţi, iar soţia sa are un autoturism Ford Kuga.

Veniturile vicepreşedintelui Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, au scăzut anul trecut cu aproape 10 milioane de ruble şi au însumat 8,3 milioane ruble. El deţine în continuare un apartament de 367,8 metri pătraţi şi foloseşte un teren de 47 de acri. Familia Medvedev deţine aceleaşi trei maşini ca în urmă un an: GAZ-20, GAZ-21 şi Volkswagen Golf.

Primul loc în ceea ce priveşte veniturile în rândul oficialilor de rang înalt ai administraţiei prezidenţiale este ocupat de consilierul lui Vladimir Putin, şeful delegaţiei la negocierile cu Ucraina, Vladimir Medinsky, care a obţinut 106,7 milioane ruble, veniturile salariale declarate fiind de doar 17,6 milioane ruble. O sursă din anturajul său, familiarizată cu situaţia, a explicat pentru cotidianul Kommersant că lui Medinsky i-au crescut veniturile deoarece a vândut mai multe locuinţe, deşi de pe lista bunurilor mobiliare şi imobiliare deţinute a dispărut - comparativ cu declaraţia din 2020 - doar un autoturism Mercedes-Benz Clasa V 250. Pe locul doi la veniturile câştigate anul trecut se află şeful departamentului de experţi al Administraţiei Prezidenţiale, Vladimir Simonenko, care a declarat câştiguri de 95,7 milioane ruble, dar mare parte din această sumă ar proveni din vânzarea unui apartament de lux într-una din zonele rezidenţiale ale Moscovei.

Secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrushev, a înregistrat anul trecut venituri de 36 de milioane de ruble, şeful Administraţiei Prezidenţiale, Anton Vaino - 11,6 milioane ruble, prim-adjuncţii Serghei Kiriyenko şi Alexei Gromov - 27,2 milioane şi, respectiv, 12,2 milioane ruble, secretarul de presă prezidenţial Dmitri Peskov - 14,5 milioane ruble. Soţia lui Peskov, patinatoarea Tatyana Navka, are cele mai mari venituri dintre soţiile oficialilor de la Moscova, înregistrând un venit anual de 218,5 milioane ruble.

În ceea ce priveşte deţinerea de proprietăţi imobiliare în străinătate de către oficialii de rang înalt din Administraţia Prezidenţială de la Kremlin sau de membrii familiilor acestora, există doar o singură declaraţie aparţinând soţiei şefului departamentului de relaţii publice şi comunicaţii, Alexander Smirnov, care are un apartament, garaj şi o locuinţă de serviciu în Spania.

Cel mai bogat membru al guvernului de la Moscova rămâne şeful Ministerului Industriei şi Comerţului, Denis Manturov (singurul proprietar al unei maşini Tesla din guvern): în 2021, a câştigat 704,6 milioane ruble. Prim-viceprim-ministrului Andrei Belousov a înregistrat anul trecut venituri de 29,7 milioane ruble, dar are cea mai bogată soţie din guvern : veniturile Larisei Belousova s-au ridicat în 2021 la 129,2 milioane ruble, anul trecut ea achiziţionând şi un autoturism Range Rover.

Ministrul Finanţelor, Anton Siluanov, conform declaraţiei de avere rămâne proprietarul a trei motociclete (Harley-Davidson, BMW şi Ural). Dintre membrii guvernului, doar ministrul construcţiilor şi locuinţelor şi utilităţilor, Irek Fayzullin , a consemnat în declaraţia de avere că deţine un avion de mici dimensiuni, iar ministrul justiţiei, Konstantin Chuichenko, este proprietarul unui yacht Grandezza.

Top 3 al celor mai bogaţi deputaţi ai Dumei de Stat la sfârşitul anului 2021 s-a schimbat. Pe primul loc se află Vladimir Blotsky, care a câştigat peste 3,5 miliarde ruble, urmat de Alexei Nechaev cu 2,5 miliarde ruble şi Leonid Simanovsky (Partidul Rusia Unită) cu 1,7 miliarde ruble. Preşedintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, a declarat pentru anul 2021 venituri de 65 milioane ruble. Prim-vicepreşedintele Alexander Jukov a avut venituri de 40 milioane ruble, iar vicepreşedinţii Aleksey Gordeev şi Boris Chernyshov a consemnat venituri de 11 milioane ruble, respectiv 3,6 milioane ruble.

Dintre liderii grupurilor politice din Duma de Stat, în fruntea veniturilor înregistrate anul trecut se află Alexei Nechaev (2,5 miliarde ruble), urmat la distanţă foarte mare de Gennady Zyuganov (7,7 milioane ruble) şi Vladimir Vasilyev (7,5 milioane ruble).

17 deputaţi ruşi au declarat că deţin proprietăţi în străinătate. Spania este cea mai populară ţară în acest sens, şase membri ai Dumei de Stat sau soţiile lor având imobile acolo, printre aceştia numărându-se Konstantin Zatulin, Arkady Ponomarev şi Denis Maidanov, precum şi soţia lui Nikolai Valuev. Pe locul doi al preferinţelor de achiziţii imobiliare printre parlamentarii ruşi se află Bulgaria, unde deţin proprietăţi patru membri ai Dumei de Stat, inclusiv soţia fostului ministru al Muncii Maxim Topilin. Jucătorul de hochei, membru al partidului Rusia Unită, Vladislav Tretyak, deţine un apartament şi un teren în Letonia, iar comunistul Blotsky mai deţine terenuri şi o casă în Marea Britanie. Cu toate acestea, mai mulţi proprietari de proprietăţi imobiliare străine (cum ar fi membrii Rusia Unită - Zatulin, Topilin şi Tretiak) nu au fost incluşi pe lista sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană, deoarece nu au votat pentru apelul de recunoaştere a republicilor ucrainene separatiste Donetsk şi Lugansk.

În Consiliul Federaţiei, senatorul de Kamchatka, Valery Ponomarev a devenit din nou cel mai bogat membru cu venituri totale de 4,2 miliarde ruble, fiind urmat cu 2,14 miliarde ruble de Igor Zubarev (senator de Karelia) şi cu 380 milioane ruble de Alexander Yaroshuk (senator al regiunii Kaliningrad). Soţia senatorului regiunii Arhangelsk, Alexander Nekrasov, a câştigat anul trecut 1,4 miliarde ruble. Venitul înregistrat anul trecut de preşedintele Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko, se ridică la 14,7 milioane de ruble, dar ea deţine un apartament de 290,3 metri pătraţi, o casă de vară de 729 metri pătraţi, trei clădiri nerezidenţiale şi "construcţii în curs" cu o suprafaţă totală de peste 1000 metri pătraţi, o cabană de 730 metri pătraţi şi patru terenuri cu o suprafaţă totală de 6500 metri pătraţi.

Şase senatori au declarat că deţin imobile în străinătate: Grigory Rapota şi Alexander Yaroshuk - în Belarus, Andrey Klishas (şeful comitetului constituţional şi coautor al amendamentelor la Constituţia din 2020) - în Elveţia, Dmitri Savelyev - în Marea Britanie, Lyubov Glebova - în Germania. În plus, Alexander Yaroshuk a închiriat o casă de 454 metri pătraţi în Franţa, unde se află la studii copilul său, situaţie menţionată şi în cazul senatorului Artem Sheikin care a închiriat o casă de 148 metri pătraţi în Spania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb