Politicienii români sunt atât de slabi încât nu reuşesc nici să-şi adune câţiva fani reali care să le dea like-uri pe Facebook

Ben Madadi
Ziarul BURSA #Politică / 10 noiembrie 2021

Ben Madadi

Fără îndoială că Joe Biden sau Boris Johnson şi mulţi alţi lideri ai lumii au foarte mulţi hateri. Dar au şi fani, fani reali. Dacă n-ar fi avut susţinători nu ar fi reuşit în politică, iar măsura acestui succes o vedem de fiecare dată. Când se exprimă pe social media, aceşti politicieni primesc de regulă reacţii pozitive, chiar şi când spun prostii evidente. Din loialitate, fanii le răspund favorabil chiar şi atunci când ştiu că liderul lor a dat-o în bară. Fac asta tocmai pentru a-i contracara pe hateri. În cazul polticienilor, social media este un veritabil câmp de luptă în care cei care detestă se înfruntă continuu cu cei care simpatizează.

Situaţia din România este una particulară. Din raţiuni care, în principal, ţin de istorie, politicienii sunt atât de slabi încât nici măcar nu reuşesc să-şi adune câţiva fani reali care să le dea like-uri pe Facebook. Unui politician real, în adevăratul sens al cuvântului, nu ar trebui să-i fie foarte greu să se facă plăcut. Ar trebui să-şi atragă oamenii prin şarm şi prin cuvinte dătătoare de speranţă. Nu trebuie să fie neapărat un veritabil om de stat, abil în gestionarea problemelor grave din comunitate, ci trebuie cel puţin să reuşească să atragă un număr rezonabil de susţinători prin felul în care se comportă şi se adresează electorilor săi.

Ce ar trebui să facă un politician care nu reuşeşte să mai fie nici măcar pe placul celor câţiva care îi erau până de curând fani? Ar trebui să aibă decenţa să se retragă. Dar nu prea se întâmplă, deoarece scena politică românească duce lipsă de cele mai esenţiale calităţi în politicieni. De fapt, scena politică românească este sufocată de impostori care pretind că sunt politicieni. Sunt convins că ştiţi asta, la fel cum poate că aţi auzit de următoarea întâmplare: Când a văzut pe Facebook că până şi ultimii săi fani s-au întors împotriva lui, Florin Cîţu nu a înţeles că ar trebui să facă un pas în spate, ci dimpotrivă, a decis să se menţină în prim planul politicii cu orice preţ. Probabil s-a gândit că oamenii lui din partid sunt atât de incompetenţi incât nu ştiu să-i facă rost de like-uri pe Facebook, aşa cum ştiu oamenii altor politicieni. Aşa că, a cerut propriului său staff să-i aducă like-uri. Însă competenţa unui politician se reflectă mereu în competenţa celor care lucrează pentru el şi invers. După nemulţimirea premierului legată de lipsa lăudătorilor săi, România s-a trezit cu o situaţie foarte interesantă! Premierul demis al României şi-a atras "fani" pe Facebook care îi dau like din Vietnam, India, Rusia, Bangladesh şi multe alte destinaţii exotice. Mulţi dintre fanii domniei sale se întâmplă să nu aibă nici măcar nume româneşti. Marea majoritate a aprecierilor la adresa ultimelor postări ale premierului Cîţu au venit de la "fanii" lui din străinătate.

Probabil că staff-ul domnului Cîţu deja a fost mustrat, dar situaţia nu cred că se va remedia prea curând. Politicienii români ar trebui să-şi găsească angajaţi care să înţeleagă, cel puţin, lucruri banale de marketing. De exemplu, faptul că cetăţenii români au, de regulă, nume româneşti sau poate ungureşti. Nici măcar Madadi nu e un nume potrivit pentru like-uri date politicienilor români. Asta dacă vrei să nu considere lumea că ţi le-ai cumpărat.

Notă:

Ben Madadi este membru în cadrul Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri şi cel mai mare investitor de la SIF Muntenia, cu o deţinere de 6,13% din capitalul societăţii.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. ...

    1. Nu stiu daca Madadi e sau nu formator de opinie, dar ma bucur nespus ca din cand a aparut el a disparut Bogdan Dragoi din presa, complet. Nu mai puteam sa vad un cap de mafie in continuu, aproape saptamanal, cum se dadea el guru despre economie, despre toate, in timp ce sifona banii catorva milioane de oameni. Doamne ajuta, sa mai fie formatori ca Madadi sa ne mai scape de impostori si hoti.

      Alt hoț deranjat. Madadi n-a scris despre sine, ci despre voi că îl furați pe el, așa cum furați milioane de alți oameni.

    Like! Politicienii români sunt lipsiți de școală, de empatie, de onoare. Cei de care se înconjoară au aceleași calități:)))la are adauga dorința canibala de a lua gâtul/locul șefului pe care il slujește. De aia drumul țării e spre nicăieri.

    1. Adicatelea politicienii romani sunt precum restul poporului din care provin.

      De aia drumul tarii este spre nicaieri! 

      Eu nu as zice ca poporul asta e reprezentat de rezultatul alegerilor. Eu zic ca suntem ok ca nație , pregătire , simt al onoarei. Constituția făcută pe genunchi sau voit da aceste rezultate in alegeri. Problema e ca suntem captivi unei odioase alianțe mafioți securiști care sunt la butoane. Eu ca milioane de oameni muncesc de când ma știu 9/10 ore pe zi. Cât muncesc traznitii astia?! Zero, nada!

    Politicienii romani sunt vai de capul lor. Daca tot suntem colonie cel mai bun lucru ar fi sa ni se stabileasca niste conducatori de la Bruxelles... sa trimitem pe imbecilii nostrii unde le este locul: pe tik toc ????

    singurul politician care a avut fani reali a fost basescu, cu bunele si cu relele lui, si inca mai are, dar si hateri si dusmani a avut cat cuprinde si inca ii mai are ca astia au inca cosmaruri din cauza lui base. eu sunt fan base! :)

    1. Base super politician. Citu nici nu poate sa vorbeasca sa intelega lumea ce spune.... un fel de Dragoi al politicii

      Deși un om profund corupt, de acord, că Băse era un politician adevărat. Corupție lui i-a distrus total credibilitatea și acum a devenit derizoriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb