Politicienii sunt preocupaţi de sporturile de contact

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 25 mai 2012

Sporturile de contact au devenit foarte atractive pentru politicienii care speră să prindă un post cât mai bun în administraţia locală. Dacă până de curând oamenii politici se mulţumeau doar să aibă bodyguarzi recrutaţi din rândul foştilor practicanţi de sporturi de contact, mai nou aceştia sunt interesaţi să se implice activ în aceste activităţi. Un exemplu cunoscut îl reprezintă actualul primar al sectorului 6, Cristian Poteraş, care de mai mult timp este preşedintele Federaţiei Române de Lupte, în 2009 fiind reales în această funcţie. Exemplul său este urmat şi de alţi politicieni.

Triplul campion mondial K1, Remy Bonjaski, o legendă a sporturilor de contact, este aşteptat la Craiova, în 7 iunie, pentru a o numi pe Olguţa Vasilescu, senator PSD şi candidat la fotoliul de primar al capitalei Băniei, în funcţia de preşedinte al filialei române a WAKO Pro, cea mai mare organizaţie de kick-box la nivel mondial. Alegerea poate părea complet forţată, dar trebuie menţionat că Lia Olguţa Vasilescu a fost aleasă pentru această funcţie deoarece cunoaşte foarte bine această ramură sportivă, a practicat karate şi are centura neagră, cu doi dani, încă din anul 2001. Cel care a desemnat-o pentru această funcţie a fost Eduard Irimia, preşedintele Federaţiei Local Kombat România şi partener al WAKO Pro: "E important ca oamenii din viaţa publică să se implice în organizarea evenimentelor dedicate sporturilor de contact. Această poziţie va fi în special una onorifică, iar doamna Olguţa Vasilescu va fi un adevărat ambasador al sportului la nivel mondial". WAKO Pro este cea mai mare organizaţie de kickboxing din lume, având 126 de ţări afiliate, dintre care 75 sunt recunoscute de Comitetele Olimpice. Pe 8 iunie, la Craiova, va avea loc gala Local Kombat Bodyguardul - Forţe Speciale.

Un alt om politic autohton, Elena Udrea, s-a implicat activ în organizarea galei de box în care campionul mondial al categoriei supermijlocii, Lucian Bute, şi-a apărat, la Bucureşti centura cu diamante. Între fostul ministru al turismului şi conducerea Federaţiei Române de Box exista o colaborare foarte bună, la fel cum federaţia are şi cu actualul primar al oraşului Buşteni.

Asocierea cu sportul sau sportivii nu este întodeauna benefică. Candidatul PDL la Primăria Sectorului 4, Sulfina Barbu, îşi acuză adversarii politici că au pus pe listele de consilieri de acolo mai multi interlopi care fac parte din "clanul Sportivilor", în care se regăsesc mai mulţi foşti practicanţi de arte marţiale.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Este foarte bine ca oamenii importanti sa promoveze sportul. Este o problema la nivel mondial obezitatea si toata lumea ar trebui incurajata sa faca sport.

    Este corect roxana si mie imi place sportul si coincidenta fac lupte, la fel ca domnul Poteras. Este important sportul.

    Poteras a avut dintodeauna o mentalitate de invingator si se vede ca a aplicat-o bine si in politica

    Cristian Poteras a fost un sportiv extraordinar, multi ar trebui sa ia

    exemplu de la el. Sportul inseamna sanatate. 

    Este bine ca se acorda atentie si sporturilor de contact. Romania are un potential extraordinar cam in toate sporturile, lipsesc fondurile si implicarea din pacate. Sa speram ca asta se va schimba. Cristian Poteras stie ce inseamna sa fi sportiv.

    sportul este ceva bun..ne ofera relaxare si incredere in sine..nu vad care este problema daca cineva din politica poromoveaza un anumit tip de sport..mi s epare ceva foarte bun si totodata important

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb