Polonia a semnat acordul de offset pentru cumpărarea rachetelor Patriot

D.I.
Internaţional #Apărare / 24 martie 2018

Sursa foto > Twitter

Sursa foto > Twitter

Polonia a semnat cu Statele Unite acordul de offset (investiţii compensatorii) pentru achiziţia de sisteme americane de apărare antirachetă Patriot, a anunţat ieri ministrul Apărării, Mariusz Blaszczak, informează AFP.

Într-o postare pe reţeaua Twitter, Blaszczak a precizat: "Acordurile offset pentru programul Wisla sunt semnate. Transferul de tehnologii, estimat la aproape un miliard de zloţi (237 milioane de euro) va întări capacităţile industriei de apărare. Este ultimul pas înainte de semnarea contractului pentru livrarea sistemului Patriot".

Documentele au fost semnate de secretarul de Stat din ministerul polonez al Apărării Sebastian Chwalek şi de înalţi oficiali ai celor două societăţi americane, Raytheon Internaţional şi Lockheed Martin Global.

Este vorba de ultima etapă înainte de încheierea contractului pentru acest sistem, a cărui semnare este aşteptată înainte de finalul lunii, cum anunţase anterior ministrul.

Potrivit presei poloneze apropiate de guvern, semnarea acestui contract ar putea avea loc în Polonia miercurea viitoare

Potrivit televiziunii publice TVP info, acest contract vizează două baterii şi circa 200 de proiectile, pentru un preţ situat între un miliard şi 1,3 miliarde de euro.

Ţara noastră a demarat la final de 2017 achiziţia sistemului de apărare antiaeriană cu rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot, plătind deja 764,78 milioane de dolari fără TVA pentru primul din cele şapte sisteme Patriot care ar urmă să ajungă în România în 2019.

Patru sisteme vor fi destinate înzestrării Statului Major al Forţelor Aeriene şi trei Statului Major al Forţelor Terestre, iar în total programul are o valoare de circa 3,9 miliarde dolari fără TVA.

În luna iulie 2017 Departamentul de Stat american şi-a dat acordul pentru o posibilă vânzare către România a 7 sisteme de rachete Patriot în configuraţia 3+, cea mai modernă variantă existentă pe piaţă în prezent, din punct de vedere al configuraţiei hardware şi software, al echipamentelor de sol şi rachetelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb