Ponta acuză: "Parlamentarii PD-L care votează împotriva moţiunii vor primi bani de la Guvern"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 24 august 2010

Ponta acuză: "Parlamentarii PD-L care votează împotriva moţiunii vor primi bani de la Guvern"

Preşedintele PSD, Victor Ponta susţine că parlamentarii PD-L care vor vota, în sesiunea parlamentară din toamnă, împotriva moţiunii de cenzură a social-democraţilor, vor fi răs­plătiţi cu bani de la Guvern.

Liderul social-democrat a acuzat, ieri, la finalul şedinţei conducerii partidului, că acest caz va fi unul de corupţie instituţională: "Parlamentarii PD-L care vor vota împotriva moţiunii vor primi bani de la Guvernul Boc, în timp ce pensionarii, angajaţii, spitalele, profesorii nu primesc bani. Este un caz de corupţie instituţionalizată, în care Guvernul spune că dă bani celor din Parlament care nu votează moţiunea de cenzură".

Preşedintele PSD a precizat că social-democraţii vor discuta cu PNL momentul iniţierii moţiunii de cenzură pentru ca şansele de reuşită să fie maxime.

Suspiciunile lui Victor Ponta vin în contextul în care aproape toţi deputaţii PD-L au depus listele cu investiţii prioritare pentru colegiile pe care aceştia le reprezintă, care ar putea să fie finanţate în urma rectificării bugetare sau cu fonduri din bugetul din 2011.

"Am solicitat de la toţi deputaţii să spună ce probleme de investiţii au, cu şcolile, dispensarele, să încercăm să vedem ce se poate face, dacă se introduc în buget, în bugetul pe 2011 sau la rectificare", a precizat, liderul deputaţilor PD-L, Mircea Toader, pentru Mediafax. La rândul său, deputatul PD-L Mihai Boldea a declarat,săptămâna trecută, că a primit SMS de la liderul grupului să depună liste cu investiţiile prioritare din şcolile şi grădiniţele din colegiul său, pentru a fi finanţate de la buget, apreciind că gestul Guvernului e "un fel de mită" faţă de parlamentarii puterii.

De altfel, parlamentarul a mai declarat că, dacă nu se va face o remaniere corespunzătoare a Guvernului, pe criterii de competenţă, el va vota o moţiune de cenzură a opoziţiei, nominalizându-i printre cei care ar trebui schimbaţi pe miniştrii Dumitru, Şeitan, Blaga, Berceanu, Videanu. (C.D.)

Îngrijorare în tabăra PD-L

Liderul senatorilor democrat-liberali, Traian Igaş, susţine, că informaţiile potrivit cărora zece senatori ar părăsi grupul PD-L sunt simple ""zvonuri"", lansate de opoziţie pentru a "testa piaţa", să vadă dacă există persoane care, eventual, ar vrea să părăsească partidul.

Traian Igaş a declarat, pentru Agerpres: "Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii, niciunul nu a confirmat că ar fi purtat discuţii cu reprezentanţi ai altor formaţiuni politice. Toţi vor să-şi continue activitatea mai departe în grupul PD-L, unde, putem spune, s-a creat o familie". (A.G. )

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb