PONTA, CĂTRE CONDUCEREA SNR RULMENŢI: "Ritmul nostru de creştere economică îl face invidios pe premierul francez"

V.B.
Companii #Bunuri Industriale / 22 mai 2014

Până şi premierul Franţei este invidios pe ritmul accelerat de creştere economică a ţării noastre, a declarat ieri prim-ministrul Victor Ponta, în faţa oficialilor companiei SNR Rulmenţi, din Zona Industrială Vest a municipiului Sibiu, transmit surse din presă.

Domnia sa a afirmat: "România este o ţară care se dezvoltă într-un ritm foarte rapid. Ritmul nostru de creştere economică îl face invidios pe colegul meu, prim ministrul Manuel Valls, dar este important că investiţiile franceze în România sunt extrem de importante şi extrem de apreciate".

Şeful Executivului a promis sprijin investitorului francez de la Sibiu: "Când vorbesc despre sprijin, mă refer la lucruri concrete care pot creşte competitivitatea dumneavoastră. Mă bucur că Ministerul de Finanţe a aprobat cererea de ajutor de stat, explic de fiecare dată că ajutorul de stat nu este o donaţie din partea statului, se recuperează cu mult mai mult decât statul acordă, prin taxe, impozite şi prin crearea de locuri de muncă. Este cel mai bun mod în care statul poate să investească o sumă de bani".

Victor Ponta a garantat conducerii SNR Rulmenţi că vor fi făcute investiţii importante în autostrăzile ce vor lega Sibiul de restul ţării.

Domnia sa a detaliat: "În al doilea rând, vreau să vă garantez că Sibiul, locul în care aţi decis să veniţi în urmă cu zece ani, este deja şi va fi o regiune extrem de avansată în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură. Până la sfârşitul anului 2015, autostrada care vă va duce până la frontiera cu Ungaria, va fi funcţională. Am început lucrările spre partea de Nord, care vă va lega spre un alt oraş important al Transilvaniei, Cluj Napoca, iar principalele investiţii în infrastructură din fondurile alocate României, în perioada 2014-2020, privesc fără îndoială, Sibiul, atât autostrada spre Sud, spre Piteşti, acolo unde produsele dumneavoastră trebuie să ajungă la o altă companie cu care România şi Franţa se mândresc, Dacia Renault. De asemenea, autostrada spre Braşov şi mai departe, spre partea de Est a României".

Ponta i-a transmis investitorului francez că încearcă să creeze "un cadru fiscal stabil şi predictibil".

La rândul lor, oficialii francezi de la SNR Rulmenţi au anunţat că au ca ţintă dezvoltarea fabricii din Sibiu, ca să ajungă la o mie de angajaţi, în prezent fiind 750. Până la finalul acestui an, SNR Rulmenţi şi-a propus să angajeze o sută de oameni, ceea ce va mări producţia la 3 milioane de rulmenţi pe an. În cei zece ani de la înfiinţare până acum, întreprinderea a investit circa 50 de milioane de euro, conform conducerii grupului. Fabrica sibiană face parte din Grupul SNR Rulmenţi, al treilea la nivel mondial printre producătorii de profil. Grupul este prezent în 27 de ţări. La fabrica de la Sibiu, sunt produşi rulmenţi pentru industria auto şi transmisii cardanice. Printre clienţii SNR Rulmenţi, se numără: Renault, Dacia, Peugeot, Citroen, General Motors, Mercedes, Porsche, Volkswagen, Volvo, Fiat, Honda şi Suzuki.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb