Ponta: "Guvernul va discuta vineri rectificarea bugetară"

Andrei Stan
Politică / 19 octombrie 2015

Actualizare 13:54 Andreea Paul cere MF să pună la dispoziţie proiectul pentru bugetul pe 2016

Proiectul de lege privind bugetul pentru anul viitor trebuia depus de săptămâna trecută la Parlament pentru adoptare, susţine prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Andreea Paul, care a adăugat că a solicitat Ministerului de Finanţe să pună la dispoziţie acest proiect, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Având în vedere că atât termenul de depunere la Guvern, cât şi cel de supunere spre dezbatere şi adoptare în Parlament au fost depăşite, am solicitat Ministerului de Finanţe, printr-o interpelare parlamentară, să ne pună la dispoziţie proiectul de lege pentru bugetul anului 2016 şi proiecţia datelor pentru următorii trei ani", a afirmat Andreea Paul.

Aceasta a completat că proiectul trebuia să fie pe masa de lucru a Guvernului în ultimele două luni şi că această ţintă a fost "ratată", deoarece "Congresul PSD a înghiţit guvernarea". Potrivit Andreei Paul, Guvernul Ponta dă dovadă de "lipsă de iniţiativă şi de interes" pentru a adopta şi gândi un plan de acţiune pe termen lung pentru România.

"Guvernul Ponta este erodat grav, dezinteresat de guvernarea ţării şi de respectarea legilor, chemat de acum înainte doar să tracteze PSD în campania electorală de anul viitor", a spus Andreea Paul în comunicat.

Ea a amintit că, potrivit Legii privind finanţele publice 500/2002, Ministerul Finanţelor Publice întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor, pe care le depune la Guvern până la data de 30 septembrie a fiecărui an. După însuşirea de către Guvern a proiectelor legilor bugetare şi de buget, acesta le supune spre adoptare Parlamentului cel mai târziu până la data de 15 octombrie a fiecărui an.

----------

Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi că Executivul va discuta vineri, într-o şedinţă specială, a doua rectificare bugetară din acest an, principalele prevederi vizând majorarea salariilor pentru personalul din sistemul medical şi pentru profesori, informează surse din presă.

"Am discutat cu colegii mei din PSD, UNPR, discut cu cei de la ALDE, vom discuta şi cu grupul minorităţilor şi în zilele următoare trebuie să luăm deciziile strategice legate de rectificarea bugetară care va avea loc în şedinţa specială de guvern de vineri", a declarat premierul Victor Ponta, la o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE.

Acesta a adăugat că ideile principale se referă la asigurarea resurselor bugetare pentru salariile personalului din sistemul medical, având în vedere că de la 1 octombrie a intrat în vigoare creşterea cu 25 la sută şi primii bani trebuie plătiţi în noiembrie, iar de la 1 decembrie va intra în vigoare majorarea pentru profesori.

Şeful Guvernului a menţionat că şedinţa săptămânală de guvern va avea loc marţi şi nu miercuri.

"De altfel, mâine avem şedinţă de guvern, nu miercuri, am pus mâine şedinţa obişnuită pentru ca miercuri şi joi să pregătim rectificarea şi să dăm nişte direcţii strategice, nu doar să punem bani dintr-o parte în alta", a adăugat primul ministru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb