Ponta: "Seceta din agricultură ne va afecta cu siguranţă, ne pregătim pentru despăgubiri"

Macroeconomie #Agricultură / 16 august 2015

Ponta: "Seceta din agricultură ne va afecta cu siguranţă, ne pregătim pentru despăgubiri"

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri seara, că România va fi afectată de seceta din această vară şi că a discutat cu ministrul Agriculturii despre acordarea unor despăgubiri pentru cei care au culturile afectate, transmite Agerpres.

"În această vară avem veşti bune - 3,7% creştere, suntem pe locul doi în Europa, lucrurile se văd şi la alimente şi în turism. În schimb, avem şi o veste proastă, şi anume seceta din agricultură care ne va afecta cu siguranţă. Am vorbit cu ministrul Agriculturii, ne pregătim pentru partea de despăgubiri pentru cei care au avut terenuri. La grâu nu e aşa de grav, la porumb e mai rău. Cu siguranţă, seceta de anul ăsta se va vedea până la sfârşitul anului şi atunci hai să luăm nişte măsuri să dăm stabilitate celorlalte ramuri economice în aşa fel încât ceea ce scade din agricultură să putem compensa pe partea cealaltă", a spus Ponta, într-o emisiune la postul TV Antena 3.

În acest context, premierul a mai susţinut că ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a dorit să discute cu preşedintele Klaus Iohannis despre Codul Fiscal, însă şeful statului ar fi refuzat această discuţie.

"A vrut ministrul de Finanţe, domnul Teodorovici, să discute (cu Klaus Iohannis-n.r.) şi nu a fost de acord preşedintele. De mai multe ori mi-a zis mie (Teodorovici - n.r.) dacă sunt de acord să discute. I-am spus: «sigur că da». (...) Aşa mi-a spus Eugen Teodorovici (că nu a vrut preşedintele să discute cu el - n.r)", a adăugat Ponta.

Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), a declarat joi, pentru Agerpres, că a depus la cancelaria premierului Victor Ponta o solicitare de "asigurări ferme că evaluarea pagubelor cauzate de seceta prelugită din această vară va fi una corectă", iar fermierii "vor primi ce li se cuvine în urma acestui caz de calamitare masivă a recoltelor".

El a mai precizat faptul că această problematică a cărei analiză şi soluţii "impun strictă urgenţă" va fi abordată în cursul unei întâlniri pe care reprezentanţii asociaţiilor de fermieri români urmează a o avea cu premierul Victor Ponta în cursul zilei de luni, la Palatul Victoria.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Iti vine sa razi cand citesti astfel de afirmatii din partea unui premier.... El crede ca economia aceasta se gaseste in 'mainile d-lui"...legata fiecare ramura componenta cu niste sfori (hamuri) ...si de cum scapa una ,... trage de restul hamurilor si TOTUL se ehilibreaza... A scpat agricultura... tragem ...de ramura de chimie (punem in functie Oltchim Rm Valcea} ...si uite asa se echilibreaza TOTUL si devenim pe locul 1 in Europa daca avem astfel de realizari... Stimati si distinsi CETATENI din Romania acestia sunt persoanele COMPETITIVE care ne conduc.

    Mai bine ar face sisteme de irigatii si de adus apa pana la terenurile oamenilor. Despgubirile sunt trecatoare si ajuta doar pe moment. Omul de rand, taranul sau micul fermier si asa nu ajunge la aceasta felie de despagubiri. Putem lua exemplu din alte tari din ue, iar statul sa adyca reteaua de apa la terenuri, iar pretul apei pt irigatii sa fie redus semnificativ. Inca avem primari din sate pe care nu ii intereseaza reteaua de apa curenta, desi ay cate 3-4 mandate. Daca lumea e saraca e mai usor de manipulat la alegeri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb