Ponta: Vom continua construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

F. A.
Politică / 13 mai 2012

Proiectul construcţiei grupurilor 3 şi 4 la centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă trebuie continuat, a declarat premierul Victor Ponta, arătând că este "foarte sensibil" la poziţia organizaţiilor neguvernamentale de mediu, dar că independenţa energetică a ţării este esenţială, relatează sursele e presă.

"Opinia mea este că, respectând toate standardele de siguranţă, proiectul grupurilor 3 şi 4 de la Cernavodă, complet blocat în ultima perioadă, ar trebui continuat. Sunt foarte sensibil la poziţia organizaţiilor neguvernamentale de mediu, dar pentru România independenţa şi capacitatea de export în ceea ce priveşte producţia de energie sunt esenţiale", a spus Ponta, la o emisiune televizată.

În primăvara acestui an, Ministerul Economiei a prelungit din nou, pentru 15 septembrie, termenul de prezentare a ofertelor investitorilor pentru participarea la dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la centrala nucleară Cernavodă.

Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavodă, caută noi acţionari pentru continuarea proiectului de construcţie a reactoarelor după retragerea din proiectul de investiţii a unor grupuri energetice internaţionale.

Unităţile nucleare 3 şi 4 vor avea o putere instalată de 720 MW fiecare şi vor dubla capacitatea de producţie a centralei de la Cernavodă. Cele două reactoare nucleare funcţionale ale centralei de la Cernavodă asigură aproape 20% din necesarul de electricitate la nivel naţional.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb