Ponta.ro, mult mai scump decât usl.ro

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 4 decembrie 2013

Cota politicienilor pe scena publică influenţează din plin şi bursa domeniilor pe internet. Chiar dacă nu mai este o afacere, ca în urmă cu un deceniu, când se cumpărau zeci de domenii cu nume sonore, iar apoi erau revândute firmelor sau persoanelor fizice interesate, în continuare există cerere şi ofertă.

Discuţiile legate de posibilitatea ruperii Uniunii Social Liberale fac destul de puţin atractiv domeniul usl.ro. Proprietarul acestuia cere "doar" 3000 de euro în anunţul postat pe bursadedomenii.ro, dar având în vedere frământările de pe scena politică, sunt şanse mici să găsească un cumpărător interesat să lanseze o platformă care să aducă vizitatori, bani sau imagine. Alianţa politică îşi prezintă proiectele pe site-ul uslonline.ro, aşa că este evident că nu există un interes nici dinspre această zonă. Mult mai bine cotat este numele premierului, pentru domeniul ponta.ro preţul este de 25.000 de euro, o sumă consistentă chiar şi pentru un politician de succes care, deocamdată, se prezintă în faţa alegătorilor la adresa victorponta.ro. La vânzare mai sunt şi e-guvern.ro, pentru 1.800 euro, ciorbea.ro - 10.000 euro, politicieni.ro - 6.000 de euro. În schimb, la fel ca în viaţa reală, votantul este mai puţin preţuit, astfel că pentru voteazaresponsabil.ro se aşteaptă oferte, nefiind fixat un preţ de pornire.

Specula cu domenii a reprezentat ani buni o afacere, mai ales când la mijloc au fost sume modice. S-a ajuns însă şi la situaţii când sumele uriaşe cerute unor firme mari au generat procese sau respectivele organizaţii au preferat să se folosească un alt domeniu de internet. Anual, sute de astfel de dispute ajung la "World Intellectual Property Organization" din Geneva pentru a fi soluţionate. Conform dnjournal.com, domeniul care s-a vândut anul acesta cu cel mai mare preţ este ig.com, pentru 4.700.000 de dolari, pe locurile următoare se află: kk.com - 2.400.000 dolari, 114.com - 2.100.000 dolari, eBet.com - 1.350.000 dolari şi hot.com - 850.000 dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb