POVESTE DIN CARTIERUL DE VEST (SECTORUL 2) 400.000 de bucureşteni rămân fără ziare?

Gina Dadu
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 1 iunie 2009

Agitaţie mare vineri, în sectorul 2, când lucrătorii Administraţiei Domeniului Public au ridicat chioşcurile de difuzare a presei, în pofida protestelor vehemente ale întreprinzătorilor.

Bogdan Pîrvanu, arhitectul şef al Sectorului 2, ne-a declarat: "Din dis­poziţia domnului primar Onţanu, toate chioşcurile de ziare care nu îndeplinesc condiţiile de autorizare şi nu sunt modernizate au fost somate şi pentru că nu s-au conformat, au fost ridicate. Urmează să fie înlocuite cu unele moderne".

Intenţia pare bună!

Dar distribuitorii de presă din sectorul 2 sunt extrem de nemulţumiţi.

Cosmin Ţenu, patronul "Nimsoc Media", ne-a declarat:

"Noi am plătit chiria pe aceste locaţii până la sfârşitul anului, iar Primăria ne-a trimis pe 13 mai somaţie cu data limită pe 20 mai. Imposibil de rezolvat ceva, în timpul ăsta. Vrem să înlocuim tarabele cu chioşcuri moderne, dar nu ni s-a comunicat care sunt modelele agreate. Să ne spună şi ne vom conforma".

Arhitectul şef al sectorului 2 a invocat o Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti care recomandă chioşcul de presă tip "Acces Press". Este vorba despre Hotărârea nr. 202/10 iulie 2003 prin care a fost aprobată transmiterea în folosinţă gratuită, pentru o perioadă de 49 de ani, a 1.200 de amplasamente, proprietatea Municipiului Bucureşti, către GEDP SA.

Această societate privată a dezvoltat reţeaua de chioşcuri "Acces Press", prin care distribuie presă, cartele telefonice, răcoritoare, ţigări etc şi face afişaj publicitar. Dezvoltarea s-a făcut prin vânzarea în franciză către distribuitori mai mici de presă.

Patronii tarabelor de ziare din sectorul 2 nu vor, însă, să renunţe la afacerile pe care le-au dezvoltat de-a lungul anilor şi să cumpere o franciză de la GEDP.

"Nu vrem să ne pierdem afacerile şi să cumpărăm franciză pentru o activitate pe care noi o facem de ani de zile cu succes, pe locaţii unde noi ne-am creat vadul", afirmă Cristian Ţîstoi, patronul "Crisand Dona". Iar domnul Ţenu completează:

"De ce nu vrea primăria să încaseze chirii de la noi în continuare? De ce preferă să dea locaţiile noastre gratuit către GEDP? De ce nu le dă lor alte locaţii? Din banii plătiţi de chioşcurile de flori şi de cele de ziare, Primăria poate să plătească poliţia comunitară, cum fac de exemplu cei de la sectorul 1".

Edilii Sectorului 2 recunosc, întrucâtva, că întreprinzătorii au dreptate.

Bogdan Pîrvanu, arhitectul şef al sectorului 2, ne-a declarat:

"Intenţionăm să facem unele propuneri şi să mai destindem puţin situaţia şi în circa o lună să facem un proiect de hotărâre a Consiliului local care să stabilească modele de chioşcuri şi condiţii de amplasament".

Până atunci, locuitorii din Sectorul 2 sunt lipsiţi de presă şi de tradiţionalele discuţii de dimineaţă cu vânzătorul de ziare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb