Prăbuşiri violente la BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 9 martie 2020

Prăbuşiri violente la BVB

Declin de 13,32% pentru OMV Petrom, la ora 10:30, după ce, în debutul şedinţei de tranzacţionare, preţul acţiunii avea o cădere de aproape 24%

Panica instalată în pieţele internaţionale după ce OPEC nu a reuşit să ajungă la un acord cu aliaţii săi în ceea ce priveşte reducerea producţiei, care ce s-a adăugat la volatilitatea deja existentă, provocată de angoasa ce a cuprins pieţele pe fondul răspândirii epidemiei de coronavirus, a cuprins şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Toţi indici bursei noastre au înregistrat scăderi violente în debutul şedinţei de tranzacţionare, deprecierile fiind situate între 7,82% pentru indicele BET Plus şi 9,28% pentru BET-NG, după jumătate de oră de tranzacţionare.

Titlurile OMV Petrom (SNP), a căror evoluţie este puternic corelată cu preţul petrolului înregistra, la ora 10:30, un declin de 13,32%, la 0,3285 lei, după ce, în debutul şedinţei de tranzacţionare, preţul acţiunii companiei avea o cădere de aproape 24%.

Este o cădere apărută în condiţiile în care, cotaţiile futures pentru WTI au scăzut cu 27% şi au coborât sub 30 de dolari pe baril, în timp ce cotaţiile petrolului Brent, relevant pentru piaţa europeană, au scăzut cu peste 31%, până la circa 31 de dolari pe baril.

Titlurile Banca Transilvania (TLV), cea mai lichidă acţiune de la bursa noastră, erau în declin cu 5,77%, la 2,285 lei, cele ale Fondului Proprietatea afişau o scădere de 4,48%, până la 1,28 lei, în timp ce titlurile Romgaz (SNG) se tranzacţionau la 31,75 lei, cu 5,65% sub referinţa de vineri.

Valoarea tranzacţiilor era, după jumătate de oră de la deschiderea şedinţei bursiere, de 33,8 milioane de lei (şapte milioane de euro), cu numai 15% sub rulajul mediu zilnic al anului trecut, de 40 milioane lei.

În Europa, indicele STOXX 600 afişa o scădere de 6,4%, la ora 10:30, în vreme ce DAX 30, al bursei din Frankfurt, consemna un declin de 7,3% iar pentru FTSE 100 al pieţei londoneze deprecierea era de 8,5%.

Indicele Nikkei 225 din Japonia a scăzut, în şedinţa de ieri, cu 5,38%, în timp ce Topix s-a depreciat cu 5,52%. În China, indicele Shanghai Composite a avut un recul de 3,01%, iar Shenzhen Composite a căzut cu 4,09%.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. S-a mai inventat un motiv...

    1. Am avut dreptate saptamana trecuta cand am zis ca nu a inrosito destul lol

    FP - cea mai buna actiune de la BVB. Restul sunt praf. Degeaba 10 ani! Degeaba fonduri de pensii!

    Cine are bani cumpara, restul sunt vorbe!

    1. Cum sa prinzi cutitul in cadere?

      Așadar. .. Coronavirusul și. .. petrolul ... Sunt motivele !!!

      Sunt declansatorul. Cauzele reale sunt mai profunde.

      Cu mult curaj altfel il scoti din picior!

      cu un magnet.

    bursele vor reveni... asa fac de zeci din ani. trebuue sa ai nervii tari: tgn - transporta gaz, tel transporta curent( cash mult), core transporta titei( din cate stiu nu are pretul de transport influentat de pret/baril) - are cash gramada. brd, tlv profit- cash mult, atb, bio- sanse mari de profituri istorice. sif urile discount mare fata de active si pozitii bune din cash.

    1. De data asta este altfel...Nashpa...50% cadere este varianta cea mai optimista ! De spaima bvb.ro are serverele blocate...Dar si maine este o zi...ROSIE !

      Romanii, ca de obicei, morcovarii de serviciu! Adeptii apocalipsei!

      cum le stii tu vere, zi rosie, servere blocate. la loto joci? sau doar inveti pe altii cum sa faca milioane

    La noi BVB s-a prăbușit de parcă crescuse ca Fat Frumos! Iar au rămas fraierii de romani fără bani ce paște. Va câștiga PSD ul fără probleme!

    1. A urcat 11-12 ani la rând... Deci da, a crescut. Poate ar trebui să te uiți cât erau BRD sau TLV în 2008 și cât sunt azi. Doar așa, două exemple. Și deja sunt toate acțiunile la niște multipli absolut absurzi. PER 21, șamd. Abia ce revin la niște valori normale. Plus că tu probabil ești din ăla de cumpără când sunt sus și vinde mereu când sunt jos... Dar, na, fără tine n-ar mai câștiga nimeni...

      Nu vă faceți griji. Premierul Câțu a spus că România nu este afectata, numai China are probleme. Să dormim liniștiți PNL este la guvernare. Somn ușor lume!!!???

      CATU este total iresponsabil, ca si DANCILA si ORBAN, niste nulitati din punct de vedere economic.

      Iresponsabila dancila n-o baga alături de catu și orban,ca ea era la grădiniță saraca.

      Asa de adanceste prapastia dintre clase sociale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb