PRAGUL LA SIF-URI, AMÂNAT IAR Gabriela Anghelache, CNVM: Discuţiile despre pragul SIF-urilor nu sunt manipulatorii

CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 noiembrie 2011

Gabriela Anghelache, CNVM: Discuţiile despre pragul SIF-urilor nu sunt manipulatorii

Totuşi, CNVM este gata să declanşeze o anchetă, în cazul unei volatilităţi excesive

Nu se poate pune problema unei manipulări a pieţei de capital în cazul declaraţiilor despre aprobarea sau nu a ridicării pragului la SIF-uri făcute de parlamentari chiar în timpul şedinţelor de tranzacţionare, ne-a spus ieri Gabriela Anghelache, preşedintele CNVM.

Declaraţia supraveghetorului şef a venit, după ce votarea proiectului de către deputaţi a fost amânată, din nou, ieri, pentru a doua săptămână consecutiv.

"Manipularea pieţei de capital înseamnă transmiterea unor informaţii false, iar proiectul privind ridicarea pragului la SIF-uri este pe ordinea de zi a Legislativului", ne-a declarat Gabriela Anghelache.

Potrivit domniei sale, Comisia Naţională a Valorilor Mobliare, arbitrul pieţei de capital, a atras atenţia de nenumărate ori, asupra discuţiilor care pot influenţa preţul acţiunilor. "Însă nu se pot lua măsuri împotriva Legislativului", ne-a precizat doamna preşedinte, adăugând: "Doar dacă se vor înregistra variaţii foarte mari de preţ Comisia va porni o anchetă".

Proiectul privind ridicarea pragului maxim de deţinere la SIF-uri de la 1% la 5% a fost înscris pe ordinea de zi a şedinţei de plen de luni, 5 decembrie, la punctul 15. Pe ordinea de zi a şedinţei de plen figurează şi votul final pentru 27 de iniţiative.

Şi Dan Paul, preşedintele "Asociaţiei Brokerilor", este de părere că nu se poate vorbi despre o manipulare a pieţei, deoarece discuţiile privind pragul la SIF-uri erau publice: "Decizia de a investi rămâne la aprecierea investitorului. Dacă acesta consideră că proiectul va primi votul plenului investeşte, dacă nu, nu".

Pe 21 noimebrie, avocatul Cristian Duţescu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de declaraţiile fără acoperire legate de votarea proiectului legislativ, care influenţează cotaţiile. Aceeaşi temere şi-au exprimat-o şi mai mulţi investitori, care s-au declarat dezamăgiţi că deputaţii nu îşi fac timp pentru acest proiect.

Senatorul Ovidiu Marian a propus iniţial desfiinţarea pragului de deţinere la SIF-uri, însă Senatul a modificat proiectul prin introducerea unui prag de 5%.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Un articol care nu spune nimic...

    Are dreptate d-na Anghelache atat ca piata tot creste si scade cu procente importante de fiecare data cand apare pe ordinea de zi a cdep. punctul respectiv...

    Normal de aia sunt variati de pret intrucit e piata? Oare?Stiu deputati ce e piata de capital?Dar ce sunt SIFURILE?Ma tem ca 90% habar nu au e prea mult sa intelegi fenomenul.Cu toate ca pietele din intreaga lume influenteaza economiile inclusiv a Romaniei.Asta e ei ne reprezinta ce mai.

    1. Asa este Victor! Iti dau perfecta dreptate; cei mai multi nici nu stiu ce voteaza si nici nu cred ca ii intereseaza; ei vad doar ca banii li se inmultesc in contul bursier.

      Acest popor de 20 de ani e manipulat, in toate domeniile, asa ca tocmai piata de capital sa nu fie manipulata?! 

      au salarii fff mari si nu se gandesc la binele pietei

    domnule dan paul te faci ca nu intelegi sau ce???investitorii au spus ca se manipuleaza voit piata pentru ca nu se discuta odata de catre deputati aceasta initiativa nu ca au investit sau nu .....dumneta esti de partea cui sa intelegem si noi micii investitori care oricum o sa ne retragem de pe bursa si o sa punem banii in altceva si sa te lasam pe tine si pe deputatii si politicieni sa va vindeti de la unii la altii actiunile pe care le ati cumparat acum 1 luna la minim si le ati vandut dupa discutia cu pragul de la 1 la 5 si ati facut profituri imense pe spinarea micilor investitori care nu au vandut sperand ca fraierii ca se vrea chiar binele bursei si pragul se va ridica la 5% pentru a impulsiona piata de capital .....rusine pentru incercarea nereusita de a explica ca nu a fost manipulare cand se vede de la o posta ca asta a vrut de fapt partidul stat .pentru a avea pentru biciclete ca se apropie alegerile.

    1. Dan Paul poate schimba multe. Numai da fie lasat sa faca. Si in Bursa poate schimba.

    De ce nu poti da in judecata statul???da-i pe oricine ca sa-ti aperi ograda! de ce de fiecare data perceptia investitorilor care isi risca banii e diferita de cea a supraveghetorilor???e o rusine aceasta pozitie care o fi foarte confortabila pentru Anghelache dar noi pierdem si bruma de bani care ne-au ramas...oricum ne bucuram ca d-na respectiva s-a trezit din scaunul de 10000 pe luna si ne-a spus si ea o parere pertinenta.Sa ne traiasca fantastica piata de capital romaneasca!

    1. Scuze ...dai nu da-i

    CORECT-deputatii s au facut ca discuta de 3 saptamani ridicarea pragului la sif -uri de la 1% la 5% de fapt pentru interesul lor propriu pentru a manipula piata si a castiga multi bani in ultimile zile cand de fapt initiativa treceri de la pragul de 1-5 % trebuia sa dea viata bursei care e in cadere libera.pacat ca traim alturi de asemenea specimene.

    poate ne spune doamna anghelache ce inseamna pentru domnia sa " variatii foarte mari " cum masoara dansa variatiile foarte mari ??? si poate ne spune si despre accesul egal al investitorilor la informatie ... dar de la dansa nu putem astepta mai mult...caini latra leafa merge noi cu drag dormim.

    decat sa fiti penibila in media mai bine spuneti adevarul nu ati suspendat sif-urile de la tranzactionare pentru ca CNMV incaseaza la orice tranzactie un comision si ca va doare in cot de mici investitori si de piata de capital din Romania. ce-i asa greu sa fiti sincera ??? credeti-ma e mai nasol sa apareti cu chestii penibile in presa stimata doamna

    ca pute urat... pe bune, auzi nu e manipulare +10 % - 5 % nu e manipulare, nu e informatie privilegiata... de ce nu dormiti in continuare si veniti cu dejectii in media. cine va trezit ?

    1. Ai perfecta dreptate!! E manipulare mai mult decat evidenta!! Si de o impertinenta fara pereche, doar in Romania posibila!!! Legea Bursei si a pietei de capital trebuie urgent ravazuta si rescrisa!!! Daca statul asta strutocamila nu are nevoie de bursa sa o desfinteze!! Dar daca are sa o reglementeze cum trebuie!!

    Numai daca va ajunge Dan Paul presedinte lucrurile se vor schimba. Altfel vom fi la fel ca si pana acum. Dan Paul este timpul sa incerci sa schimbi cu adevarat ceva in piata.

    A AUZIT CINEVA DE MARKET RUMORS SI CARE SUNT EFECTELE ACESTUIA? DACA NU HAI SA VEDEM CE SPUNE MIFID

    1. Probabil ca BVB n-ar mai trebui sa accepte oferte secundare si IPO uri de l firmele de stat din RO pana cand valoarea media a tranzactii pe spot nu va fi 50 mil. E /zi!!! Sa se gandeasca parlamentul si guvernul cum sa faca ca sa se ajunga la aceasta valoare!iar restul daca nu e manioulare atunci e nesimtire!

      Adi cine sa te auda noi strigam noi auzim...astia isi taie singuri craca de sub picioare,cum au facut la Fondul Proprietatea ! au facut despagubiri mult sub valoarea nominala, nu mai vorbim de active, din cauza ca nu au fost in stare ani de zile sa listeze companiile din portofoliu!ba au mai facut si nationalizarea profitului la Romgaz.dau cu stangul in dreptul...am ajuns sa cred ca de fapt acesti oameni marunti ca Madama de mai sus, cu interese si mai marunte cum ar fi protejarea scaunului blocheaza lucrurile !din cauza carnatarilor astora batem pasul pe loc!!!

      ce va asteptati de la nesimtitit astia de la guvernare???habar nu au nici cum au ajuns in parlament sau la cnvm ....ce sa le ceri daca nu au nimic in cap si nu stiu decat refrenul ..da sefu ,,,am inteles sefu....si cam atat.....

    te faci inca o data de ras madam anghelache si ma intreb inca o data cine te a pus soro acolo ,cine te a cocotat acolo ca esti varza ....discutiile despre sif uri si scoaterea de la sertar de catre ovidiu marian si bud fara sa stie nimeni intr-o zi pe la pranz asa dintr o data fara sa fie i suspendate mai intai tranzactiile cu sif -uri si apoi tergiversarea pe timp de aproape 3 saptamani de deputati etc etc nu e manipulare clara si grava a piei de capital ???sau mata vrei sa te crezi cea mai cea si pe noi ne crezi retardati ca cei care te au pus in functie si te au cocotat acolo sus unde nu meriti sa fii???iti spun doar sa iti fie rusine si sa ai bunul simt sa taci si sa nu mai spui nimic ca te faci si mai mult de ras ,mai bine taci ca tacerea e de aur si incaseaza in continuare banu al mult mult de tot pe care il imparti cu partidul tau de mafioti si taciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i

    Cand scapam de femei asta?SIF-URILE trebuiau suspendate.Dobitoacele din parlament dorm pe ei...nu muncesc...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb