Predoiu de Ziua Armatei: "O sărbătoare de o semnificaţie aparte, într-un context geopolitic complicat"

T.B.
Politică / 25 octombrie 2023

Predoiu de Ziua Armatei: "O sărbătoare de o semnificaţie aparte, într-un context geopolitic complicat"

Ziua Armatei capătă o importanţă şi o semnificaţie aparte în acest an, într-un context geopolitic complicat şi radical schimbat de războiul în desfăşurare din Ucraina şi recentul atac atroce al Hamas asupra Israelului, a transmis, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, informează agerpres.ro.

"Ziua Armatei României este una dintre sărbătorile naţionale cu semnificaţie istorică şi simbolică aparte din perspectivă istorică. Astăzi, într-un context regional şi global marcat dramatic de tensiuni politico - militare şi conflicte armate deschise, această sărbătoare capătă şi o semnificaţie profund ancorată în realitatea contemporană şi în perspectivă", a subliniat Predoiu, potrivit sursei menţionate.

El a adăugat că o armată puternică şi modernă este un imperativ pentru siguranţa, independenţa şi suveranitatea naţională, care decurge inclusiv din calitatea de stat membru NATO: "Generaţia noastră are onoarea de a fi parte a unei alianţe militare puternice aşa cum este Alianţa Nord-Atlantică şi, implicit, privilegiul de a fi parte a mecanismelor prin care aceasta asigură libertatea şi securitatea tuturor membrilor. De aceea, avem datoria să continuăm consolidarea apartenenţei noastre la NATO şi UE, să ne întărim Armata, precum şi întregul sistem naţional de ordine publică şi siguranţă naţională. Aceste apartenenţe, împreună, reprezintă garanţia pentru libertatea şi siguranţa noastră, pentru o viaţă socială şi politică democratică, în care fiecare să fie liber să îşi caute împlinirea", a evidenţiat ministrul de Interne, conform sursei precizate.

Potrivit lui Predoiu, în aceste vremuri, patriotismul este o condiţie esenţială pentru libertatea şi dezvoltarea naţională, iar ataşamentul faţă de valorile naţionale, democratice, euroatlantice sunt reperele esenţiale ale acestuia: "Pentru că ziua de astăzi este şi despre curaj, patriotism şi spirit de sacrificiu, amintesc împlinirea a 102 de ani de la naşterea Regelui Mihai, cel ale cărui memorabile cuvinte: 'Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară luată cu împrumut de la copiii noştri' trebuie să ne călăuzească deciziile", a mai transmis ministrul, conform agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb