Prefectul Capitalei analizează cererea declarării stării de alertă în Sectorul 1 din cauza problemei gunoaielor

S.B.
Miscellanea / 22 iulie 2021

Prefectul Capitalei analizează cererea declarării stării de alertă în Sectorul 1 din cauza problemei gunoaielor

Prefectul Capitalei Alin Stoica a afirmat că încă este în analiză solicitarea Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 pentru declararea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA, informează news.ro.

El a adăugat că, în luna iunie problema era a gunoiurilor menajere, iar acum este una care ţine de deşeurile din construcţii şi a explicat că unii cetăţeni au un comportament nedorit şi aruncă, ilegal, astfel de deşeuri pe stradă.

"În acest moment suntem încă în analiză. Tocmai am avut o discuţie cu Agenţia pentru Protecţia Meidului şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 1. Sunt 2.600 de tone necontrolate pe raza Sectorului 1. Pericolul principal ar putea fi degajarea de pulberile materialelor de construcţii. Există şi o componentă de care sunt responsabili cetăţenii. Există un comportament nedorit şi anume deşeurile din construcţii care sunt mult mai scump de procesat ele trebuie procesate plătind o anumită sumă de bani. Anumiţi cetăţeni lasă deşeurile, nevrând să plătească nimic suplimentar. Există controale ale poliţiei locale şi înţeleg că sunt date multe amenzi. Astăzi voi termina această analiză şi până la sfârşitul zilei vă voi anunţa. Dacă se confirmă că această situaţie e un pericol pentru cetăţeni, atunci se declară starea de alertă. Se aplică mâine de la ora 00.00 şi astăzi la ora 16.00 va fi luată o decizie", a explicat joi Alin Stoica, întrebat ce decizie a luat Prefectura Capitalei privind situaţia gunoaielor de pe raza Sectorului 1.

El a precizat că problema în luna iunie era legată de deşeurile menajere, iar atunci situaţia a fost deblocată prin faptul că Primăria de sector a plătit sortatorul pentru ca gunoaiele să fie ridicate. Acum blocajul este tot între Primăria Sectorului 1 şi compania de salubrizare.

"Atunci discuţia era despre deşeurile menajere. Blocajul atunci era la sortator. Acea situaţie a fost deblocată, adică Primăria plăteşte sortatorului şi ele sunt ridicate. Acum discuţia e despre deşeurile de pe stradă pe care prestatorul trebuie să le preia şi să le ducă la reciclare şi Primăria le plăteşte, înţeleg. Primăria spune că plăteşte aceste deşeuri şi serviciul de salubrizare stradală nu se înţeleg asupra preţului, iar prestatorul spune că nu este plătit. Întotdeauna opţiunea medierii este deschisă, dar părţile trebuie să îşi dorească lucrul acesta. Starea de alertă poate fi luată pe maxim 30 de zile şi poate fi prelungită ulterior dacă situaţia o reclamă. Pe durara stării de alertă trebuie instituite nişte măsuri care să ducă la eliminarea riscului", a completat Stoica.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut miercuri Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.

"Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 şi a unei note privind deficienţele activităţilor de curăţenie stradală realizată de Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1. Conform analizei, deşeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală şi din zonele cu tranzit intens", a transmis, miercuri, Primăria Sector 1.

Potrivit sursei citate, începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcţionează pe raza Sectorului 1.

"Potrivit raportului de gestiune a deşeurilor din luna iunie 2020, cantitatea totală de deşeuri colectată din Sectorul 1 în luna respectivă a fost de 11,24 mii de tone, adică, în medie, 374 tone/zi. În consecinţă, putem stima că astăzi, 21 iulie 2021, la nivelul Sectorului 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici. Depozitarea necontrolată a unei astfel de cantităţi de deşeuri, în creştere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple", a mai transmis Primăria Sector 1.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ,,, dar nu si fraudarii alegerilor!

    sper! 

    Analizati, dar asa, incetunel. Gunoiul rezista mult in timpul verii si nu e graba.

    Dupa atata timp tot analizati?Mai lasati minciunile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb