PRELUAREA PREŞEDINŢIEI SIBEX Tribunalul îl blochează pe Sima

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 mai 2011

Cristian Sima, în imposibilitate să preia conducerea Sibex.

Cristian Sima, în imposibilitate să preia conducerea Sibex.

Instanţele sibiene au suspendat hotărârile AGA din 29 aprilie, când a fost schimbată conducerea Sibex

Încă nevalidat de CNVM drept nou preşedinte al Bursei din Sibiu, Cristian Sima nu-şi poate intra în funcţia în care tocmai fusese ales

Consiliul Sibex l-a revocat, ieri, pe preşedintele în exerciţiu Teodor Ancuţa, schimbându-l cu Dan Simionescu

Teodor Ancuţa a fost revocat, ieri, din funcţia de preşedinte al Bursei de la Sibiu, de vechiul Consiliu de Administraţie al societăţii, în condiţiile în care administratorii aleşi la finele lunii trecute mai au de aşteptat ceva vreme până să preia conducerea Sibex.

Joia trecută, Tribunalul Sibiu a emis o ordonanţă preşedinţială care suspendă, temporar, executarea hotărârii de alegere a unui nou Consiliu de Administraţie al Sibex, ca urmare a unui demers al lui Nicolae Vaides-cu, un acţionar al societăţii. Domnul Vaidescu a solicitat, de asemenea, şi anularea deciziilor AGA din aprilie.

Dan Simionescu, de la SIF "Transilvania", a fost ales, ieri, în funcţia de Preşedinte-director general al Bursei de la Sibiu, în urma unei şedinţe de Consiliu la care a participat domnia sa, Gabriel Filimon, de la SAI "Muntenia" şi Anton Ionescu, de la "Broker" Cluj, potrivit unui comunicat al Bursei de ieri. Domnii Simionescu şi Filimon sunt singurii din vechiul CA aleşi de AGA să facă parte şi din noul Consiliul de Administraţie al Sibex.

Domnul Simionescu ne-a declarat: "Teodor Ancuţa şi-a depus demisia din funcţia de director general la începutul lunii mai, iar ieri am luat act de această demisie şi am decis şi revocarea sa din funcţia de preşedinte al societăţii, pentru că şi-a exprimat în mai multe rânduri intenţia să plece. Aceste decizii sunt în concordanţă cu hotărârile acţionarilor din AGA lunii aprilie, când Teodor Ancuţa nu a mai fost ales să facă parte din noul CA".

Totuşi, domnul Ancuţa rămâne în CA-ul Bursei de la Sibiu, cel puţin până când instanţa se va pronunţa definitiv asupra cererii de anulare a hotărârilor AGA din aprilie, când Cristian Sima a fost ales preşedintele Sibex.

"Deocamdată, ne-am întors la situaţia dinainte de alegerile din aprilie", a mai precizat Dan Simionescu, adăugând: "Domnul Cristian Sima, nu are, deocamdată, nicio calitate la Sibex. Vechiul CA este acum în funcţie. Nu avem, încă, toate informaţiile juridice despre procesele cu domnul Vaidescu, dar înţelegem că executarea deciziilor AGEA şi AGA din 29 aprilie a fost suspendată".

Contactat de ziarul BURSA, domnul Teodor Ancuţa a precizat că nu avea cunoştinţă că azi ar urma să aibă loc o şedinţă a CA.

Totuşi, domnul Simionescu susţine că toţi administratorii Bursei au fost convocaţi.

Consiliul de Adminsitraţie al Sibex a mai decis, ieri, să revoce toate mandatele de reprezentare şi să rezilieze toate contractele de asistenţă juridică încheiate cu avocaţii aleşi pentru reprezentare în dosarele aflate pe rolul Tribunalului Sibiu având ca obiect anularea hotărârilor AGA din 29 aprilie. Potrivit unor surse care nu au dorit să le fie menţionate numele, avocatul Constantin Dichel ar fi reprezentat ambele părţi aflate în proces, atât Bursa de la Sibiu, cât şi pe domnul Nicolae Vaidescu.

Domnul Simionescu nu a dorit să confirme sau să infirme aceaste zvonuri, precizând doar că îi sunt cunoscute.

Cristian Sima nu a dorit să comenteze situaţia creată prin suspendarea executării hotărârilor AGA.

Mihai Fercală, preşedintele SIF "Transilvania", a declarat, pentru ziarul BURSA: "Adunarea Generală de la finele lunii mai s-a desfăşurat în condiţii perfect legale, iar noul Consiliu de Administraţie a fost ales cu o majoritate zdrobitoare. Cred că acţiuni precum cea a domnului Vaidescu dăunează Bursei. Dacă domnul Ancuţa îşi imaginează că acţionarii investesc bani în Bursă şi el se joacă... este problema lui".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Asa cum va spuneam mai demult, dansurile lui Ancuta, cind in poala unuia, cind a altuia, l-au dus la un final previzibil Adica afara din joc. Nici nu ar fi asa important. Asa a facut si el cu fondatorul BMFMS, Curtean. Un "umflat" mai putin, cu plecarea/demiterea lui ancuta. Pai oameni buni cred ca nu l-ati vazut pe Dan Simionescu.E chiar mai umflat ca Dinu Marian. de la SIF 4 Acum cred ca Sima va fi urmatoarea victima pentru SIF-uri.Si noi cu totii, vom suferi de imbecilitatile pe care aceste creatii monstruoase(sif-urile) le vor face in continuare.Cred ca Tepes s-a suit pe calul mort. Si i ncerarca sa alerge cu spatele cu el....Nu-i asa ca e o situatie ciudata? E o "derivata de la normalitate". Asa cum a fost intotdeauna bursa ...din dispensarul veterinar,al unui om din Sibiu. Dispensarul s-a metamorfozat in zoo. E plini de hipopotami, Si mezeluri....

    1. oare cine n-are somn cu comentarii zilnice la ora 00.00. afirmatii de doi bani care nu va fac cinste. Kestia ii ca va trebui sa joci dupa ce-ti canta sif-urile si dansul asta nu-l stapanesti.

    Foarte bine ca l-au dat afara pe Ancuta.L-a batut Sima de doua ori in 2 saptamani.Bursa aia e ca un SRL in casa lui Ancuta, sa zicem ca i s-au cam adunat toate si acum va incepe sa plateasca

    Haide Domnle SIma fa odata o bursa adevarata in Romania.Esti cel mai tare

    1. da simaaaa fa bursa sa aiba si ei servici. sa faca tranzactii pe dj pina la ora 6 nu pina la 11 noaptea, ca ce masa aci se lucreaza 8 ore ca la Stat::)))sa-i faci brokeri cu carte de munca, asta e visul ratatilor din tara::)))

    Treaba romaneasca; ce va mai tot mirati. 

    Nu inteleg de ce s-au mai grabit sa-l revoce pe ancuta daca oricum pleca.

    Era in preaviz.Asta e lichidare in stil comunist. Tara asta nu-si mai revine nici peste 100 de ani. Saracu Brucan s-a inselat cand a zis 20 ani. 

    Ultimu sa inchida lumina! 

    Nu inteleg de ce s-au mai grabit sa-l revoce pe ancuta daca oricum pleca.

    Era in preaviz.Asta e lichidare in stil comunist. Tara asta nu-si mai revine nici peste 100 de ani. Saracu Brucan s-a inselat cand a zis 20 ani. 

    Ultimu sa inchida lumina! 

    1. Ca bine zici d-le! macar de-ar ramane asa ,ca de vine sima sa-si recupereze miile de euro cu care si-a cumparat voturile,ramane bursa pe 0000!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb