PREMIERUL ESTONIEI: ''UE trebuie să arate clar Rusiei că va plăti un preţ mare dacă va acţiona împotriva Ucrainei''

G.U.
Internaţional / 25 noiembrie 2021

''UE trebuie să arate clar Rusiei că va plăti un preţ mare dacă va acţiona împotriva Ucrainei''

Uniunea Europeană trebuie să explice Rusiei că va plăti un preţ mare dacă va acţiona împotriva Ucrainei, a declarat ieri premierul eston Kaja Kallas pentru Reuters, îndemnând blocul să convină rapid asupra modalităţii de descurajare a Moscovei, transmite News.ro.

Creşterea activităţii militare de ambele părţi urmează săptămânilor de tensiuni crescânde, care au mărit riscul de război între cei doi foşti vecini sovietici, chiar dacă Moscova neagă intenţia agresivă, şi surse de informaţii occidentale au declarat pentru Reuters că nu văd ca fiind iminentă o invazie.

"Împărtăşim îngrijorarea cu privire la consolidarea armatei ruse în jurul graniţei cu Ucraina. Este, prin urmare, foarte important să fim clari, din partea europeană, că preţul oricăror paşi către Ucraina va fi atât de mare încât aceasta va acţiona ca un factor de descurajare şi va determina Rusia să reconsidere o astfel de acţiune", a spus Kallas într-un interviu, după discuţii la Paris cu preşedintele francez Emmanuel Macron".

Aceasta a afirmat că există o fereastră îngustă pentru ca UE şi Statele Unite să convină asupra unui mijloc de descurajare comun, deoarece criza migranţilor de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, lipsa actuală a unui guvern al Germaniei şi apropierea alegerilor prezidenţiale în Franţa ar putea fi "furtuna perfectă" pentru ca preşedintele rus Vladimir Putin să testeze hotărârea UE.

Kallas a spus că există încă o mulţime de instrumente disponibile privind sancţiunile care l-ar putea face pe Putin să se gândească de două ori.

Estonia are graniţă cu Rusia şi săptămâna trecută a convocat 1.700 de soldaţi rezervişti pentru un exerciţiu militar neanunţat care a inclus instalarea unei bariere de sârmă ghimpată de-a lungul a 40 km de graniţă cu Rusia.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ... un pret mare pe gaze? :))

    1. Arma pretului la gaze are mai multe efecte.

      Daca pluseaza la pret europenii vor fi afectati pe termen scurt si mediu dar pe termen mediu si lung vor cauta sa scape de toanele Rusiei iar apoi, daca raman doar cu China ca mare client ce zici le mai dau chinezii pretul pe care il cer? La cat din PIB-ul rusesc sta pe vanzari de gaze si petrol riscuri exista si pentru ei. 

    Wooow, frumoasa foc si eleganta doamna Kaja Kallas !

    Alinutzo ? Cristino Pruna ? Luati lectii de stil, frumusete si profesionalism, nu va mai ofuscati atata, ca sex-appealul dispare daca faceti pe urzicatele mereu si face rau la ten ...;) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb