Premierul Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii creşterea capacităţii de testare şi a numărului de paturi de la ATI

J.P.
Politică / 9 octombrie 2020

Premierul Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii creşterea capacităţii de testare şi a numărului de paturi de la ATI

Prim-ministrul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, creşterea capacităţii de testare pentru coronavirus, precum şi a numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă, conform Agerpres.

Precizările au fost făcute în debutul şedinţei de guvern.

"Creşteţi în continuare capacitatea de testare, creşteţi în continuare numărul de paturi la terapie intensivă şi numărul de paturi pentru cazuri intermediare, pentru cei care doresc să se trateze în spital şi nu vor să se trateze într-un loc în care se izolează la domiciliu sau în altă locaţie. În plus, DSP-urile trebuie monitorizate mai atent. Odată ce se emit deciziile de către DSP-uri privitoare la persoanele care sunt diagnosticate pozitiv, ele trebuie monitorizate, trebuie urmărite. Aici, vă recomand să găsiţi o soluţie - aşa cum am discutat - şi de implicare a medicilor de familie pentru pacienţi, mai ales care au cazuri uşoare, să se asigure o monitorizare a evoluţiei stării de sănătate. Pentru că nu pot numai medicii din spitalele COVID şi suport COVID să asigure monitorizarea stării de sănătate, iar medicii din DSP-uri sunt ocupaţi cu o mulţime de alte lucruri, anchete epidemiologice", a precizat premierul.

Ludovic Orban a subliniat importanţa anchetelor epidemiologice, arătând că izolarea persoanelor de contact reprezintă "forma de luptă cea mai bună" în contextul epidemiei. În acest sens, a oferit exemplul personal.

"Şi în continuare insistaţi, nu numai cantitativ, ci şi calitativ, pe aceste anchete epidemiologice, pentru că asta e forma de luptă cea mai bună: izolarea persoanelor de contact - cum am fost şi eu, de exemplu. Am fost izolat şi, dacă aş fi fost pozitiv, nu mai transmiteam către alţii boala. Deci chestiunea asta trebuie urmărită cu mare atenţie. De asemenea, în comunicarea publică trebuie să fim foarte limpezi, foarte clari: cu cât reuşim să controlăm răspândirea virusului, cu atât viaţa este mai normală, economia este mai puţin afectată şi nu trebuie să impunem restricţii care să afecteze derularea vieţii în condiţii de normalitate", a afirmat Orban.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Daca nu cerea Orban, nene, cred că nu se gândea cineva sa se apuce să facă...

    Acești escroci (gașca lu Iohannis) dau in continuare vina pe popor. 

    1. cu toate donatiile de la populatie hotii lui iohanis nu au vrut sa doteze spitalele,au lasat oamemii cu covid sau fara sa moara cu zile iar acum orban ne spune ca nu toti pacientii trebuie dusi la ati oare ar trebui dusi la pacanele,uitasem la vot ca acolo am avut voie si cu covid si fara

    testarea nu foloseste la nimic . te poti testa si iesi negativ dupa care te infectezi , deci te-ai testat degeaba . este inca o modalitate de a baga mana in buzunarul deja gol al cetateanului . se va crea un sistem prin care n-o sa poti nici sa te duci sa te kci fara sa te testezi , adica pe bani frumosi .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb