Premierul Republicii Moldova a fost primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

G.D.
Politică / 1 martie 2023

Premierul Republicii Moldova a fost primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit astăzi, 1 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, relatează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii, Preşedintele Klaus Iohannis a adresat înaltului oficial de la Chişinău felicitări pentru alegerea în noua funcţie şi a evocat dialogul aprofundat şi constant, purtat la nivel politic, necesar pentru luarea deciziilor care să ducă la avansarea agendei bilaterale, precum şi a parcursului european al Republicii Moldova.

Preşedintele României a reiterat mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca şi a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina, mesaj care a fost transmis şi cu prilejul întrevederii recente avute cu Preşedintele Maia Sandu, la 23 februarie 2023.

Discuţia cu Prim-ministrul Republicii Moldova a prilejuit evaluarea stadiului implementării obiectivelor prioritare din domeniile energie, agricultură, transporturi şi interconectivitate, sănătate, educaţie şi societate informaţională. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, în context, necesitatea creării condiţiilor necesare pentru atragerea investiţiilor româneşti şi ameliorarea mediului de afaceri.

Preşedintele României a evidenţiat asistenţa multidimensională pe care ţara noastră o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situaţiilor de criză cu care aceasta se confruntă. De asemenea, au fost discutate modalităţi concrete de prioritizare şi diversificare a acestei asistenţe, subliniază sursa citată.

Prim-ministrul Dorin Recean a adresat mulţumiri pentru sprijinul consistent şi prompt oferit de România de fiecare dată când Republica Moldova s-a aflat în dificultate. De asemenea, a exprimat recunoştinţa autorităţilor de la Chişinău pentru asistenţa bugetară directă, precum şi pentru susţinerea constantă în parcursul european al Republicii Moldova.

Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susţinere în procesele de transformare, modernizare şi de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazat pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie, mai precizează Administraţia Prezidenţială.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ... DOUĂ JUCĂRII STRICATE, MERG ȚINÂNDU-SE DE MÂNĂ ... ! ...

    ... DOUĂ JUCĂRII STRICATE, MERG ȚINÂNDU-SE DE MÂNĂ ... ! ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb