PREMIERUL SORIN GRINDEANU: "Pe lângă biserică, primărie, şcoală - să existe şi un bancomat, în fiecare sat"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 mai 2017

A venit vremea ca, în fiecare sat, pe lângă biserică, primărie, şcoală şi locul de socializare să existe şi cel puţin un bancomat, este de părere premierul Sorin Grindeanu.

Domnia sa a precizat, ieri, în cadrul unui form de profil, că educaţia financiar-bancară a populaţiei este un domeniu în care "trebuie făcut mai mult", în vederea utilizării avantajelor acesteia, dar şi ca să fim pregătiţi pentru provocările tehnologice şi nu numai. Şeful Guvernului le-a le-a spus reprezentanţilor Asociaţiei Române a Băncilor (ARB): "Şcoala trebuie într-adevăr să crească nivelul de alfabetizare financiară a românilor, dar aici cred că intervine şi rolul dumneavoastră de a explica mai bine instrumentele şi avantajele, mai ales în zonele unde acoperirea bancară este redusă. România rurală este încă prea puţin atractivă financiar pentru dumneavoastră şi pot să înţeleg acest lucru, dar poate că a venit timpul ca, pe lângă biserică, primărie, şcoală şi locul de socializare să existe şi cel puţin un bancomat în fiecare sat sau comună. Nu vă cer să faceţi pionierat sau voluntariat, vă cer să vă gândiţi la potenţialul uriaş al zonei rurale, care adună, în acest moment jumătate din populaţia României şi, cred eu, şi oportunităţi nelimitate".

Premierul a mai spus că i se pare oportună propunerea ARB de constituire a unui grup de lucru interministerial, din care să facă parte şi Asociaţia Română a Băncilor: "Nu este un proces uşor, dar trebuie să-l facem şi mă bucură interesul acordat de ARB. Ar fi păcat să ratăm această oportunitate, mai ales că România traversează o perioadă extrem de bună din punct de vedere economic".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb