Premierul vrea sprijin de la sinistraţi pentru reconstrucţia zonelor inundate

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 27 septembrie 2005

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că doreşte ca "primarii şi consilierii locali să mobilizeze oamenii din zonele afectate de inundaţii pentru ca aceştia să dea o mînă de ajutor". Primul ministru a spus că a existat "un singur caz izolat, la Albeşti", unde oamenii au ajutat la supraînălţarea digurilor.

Premierul a mai anunţat că autorităţile au decis menţinerea gradului II de alertă în trei judeţe - Ialomiţa, Constanţa şi Ilfov - care presupune "existenţa unei capacităţi de intervenţie imediată". Potrivit afirmaţiilor sale, peste 700 de militari de la Jandarmerie, MApN şi SPP lucrează la supraînălţarea digurilor pe Ialomiţa în aval de Urziceni.

Primul-ministru a precizat că, în prezent, nu poate fi declarată starea de urgenţă, însă "putem constata că este vorba de debite istorice cu frecvenţă de 1 la 100 de ani, astfel că lucrările hidrotehnice vor fi puse la încercare şi, de aceea, este nevoie de mobilizare".

Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Victor Paul Dobre, a declarat că pe Valea Ialomiţei autorităţile sînt în alertă, autorităţile locale făcînd eforturi ca să ţină rîul Ialomiţa între diguri. Potrivit declaraţiei lui Dobre, în zona respectivă există pregătite mijloace de evacuare, inclusiv taburi, logistică şi hrană.

Precipitaţile căzute în ultima săptămînă au provocat pagube în gospodăriile populaţiei şi în rîndul efectivului de animale. Centralizările realizate de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA) arată că au fost ucise de inundaţii circa 5.100 de animale şi păsări. Astfel, circa 110 porci, opt bovine, patru cabaline, 112 ovine şi 612 fazani au murit în urma inundaţiilor provocate de cantităţile abundente de precipitaţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb